מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונת תינוק בן 7.5 חודשיםמיכלי01/06/2009
שלום רב,
רציתי לדעת לפי ההנחיות החדשות של משרד הבריאות מה ניתן לתת לתינוק בן 7.5 חודשים, מלבד ארוחת מרק וארוחת פירות.
התפריט כרגע:
06:30 - אנפמיל (עקב פליטות) - 150 מ"ל.
10:00 - אנפמיל 150 מ"ל.
12:30 - ארוחת פירות הכוללת 1/2 בננה 1/2 תפוח 1/2 אגס 1/4 אבוקדו תמר 1, כפית חלוה.
15:30 - מרק ירקות בטטה,גזר,אורז, חזה עוף,שורש, פטרוזיליה, שמיר, בצל (לפעמים אפונה ועדשים) - לא אוהב את המרק ואוכל מעט מאוד בשכנוע רב אולי 8-9 כפיות.
18:00 - בקבוק 140-180 מ"ל - בקושי
הולך לישון עד יום למחרת.
רציתי לשאול:
1. מה ניתן לגוון בארוחות,האם ניתן לתת ביצה ואם כן איזה בישול, גבינות? (יש לציין שלבונבון שלי יצאו כבר 2 שיניים תחתוניות, שאני מנסה לתת לו אוכל במרק פחות מחיתי הוא עושה סימנים וקולות של חנק ולעיתים קרובות מקיא את כל הארוחות הקודמות.
2. האם ניתן לנסות לעבור לתחליף מזון אחר, האם האנפמיל מספק את כל המרכיבים הקיימים בתמ"ל אחר?
3. האם ניתן לוותר על ארוחה 1 של תמ"ל ולהחליפה בארוחה אחרת ואם כם במה?
4. אני ממש מפחדת לתת לבני אוכל במרקם לא מחיתי, אני רואה את התגובות שלו. רציתי לדעת איך בכל זאת ניתן להרגיל אותו לאוכל מוצק יותר והאם לתת לו להחזיק אוכל ביד? ואם כן אז איזה אוכל?
זהו ילדי הראשון ואני קצת חסרת ניסיון בנוגע לתזונה...
תודה ויום מקסים לכולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלה
מיכלי01/06/2009יש לציין שבכל ארוחת תמ"ל אני מוסיפה כפית וחצי של דייסה בהמלצת הרופא כדי למצק את הארוחה מפני פליטות.
שוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיכלי
ד''ר חוה סולם02/06/2009שלום רב!
אפשרי במבקום חלוה ללהוסיף 1 כפית ממרח שקדיה לפירות.
לגבי הפירות תנסי לגוון את הטעמים עם דלעת.
ביצה אפשר לנסות להתחיל בגיל שנה בלבד לפי הנחיות משרד הבריאות.
אני ממליצה לנסות להאכיל את תינוקך במנת הפירות או הירקות עם כפית זה מכין לאוכל מוצק.
קיימת אפשרות להוסיף דייסות המותאמות לגיל התינוק, עדיין מוקדם לתת מזון מוצק, כי יש גם
את הפאן האישי.
התמ"ל שתינוקך מקבל יש להקפיד על הגיל הרשום על המוצר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)