מעבר למזון מוצק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעבר למזון מוצק
    רומי
    02/06/2009

שלום,
    יש לי תינוקת שבעוד שבוע ימלאו לה 6 חודשים. לפני כשבועיים התחלתי לתת לה טעימות של ירקות ועד כה היה הכל בסדר. השאלה היא ממתי אני נותנת לה ירקות כארוחה? כמה ארוחות כאלו ביום? האם בארוחה אני משלבת לה כמה פירות יחד? מהי כמות של מנת ירקות שמחליפה את החלב? מהו מרווח הזמן שבין מנת ירקות אחת לשניה? כמה ארוחות של ירקות ביום? האם אחרי ארוחה של ירקות הארוחה הבאה תהיה מנת חלב?
    מה עם פירות?

אני יודעת שאני שואלת הרבה שאלות, אבל אני פשוט קצת מבובלבת מכל הענין הזה.
    אודה לכם באם תוכלו להשיב לי על כל השאלות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעבר למזון מוצק

הוספת תגובה

• לרומי

ד''ר חוה סולם
    04/06/2009

שלום רב!
    לפי ההנחיות החדשות של משרד הבריאות, אפשרי בגיל 4 חודשים לתת לתינוק רסק ירקות המבושלים במרק כטעימות בלבד.
    היות ודאת התחלת לתת לתינוקך בגיל 6 חודשים טעימות, כבר עכשיו את יכולה לתת לה
    מרק ירקות כגון; גזר, תפוח-אדמה, קישוא, בטטה, בצל(להוציא לאחר הבישול) לרסק ולנסות
    לתת לה עם כפית, זה עוזר לתינוקת לפתח את המיומנות למזון מוצק בעתיד.
    לגבי פירות ; אחרי שהיא תתרגל למרק הירקות תעברי לרסק תפוחים ואו עם אגסים בין בוקר לצהריים.בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

שרון
    10/06/2009

האם ניתן להוסיף עוף? אם כן, איך עליי לבשל אותו? ביחד עם הירקות ואז לטחון את הכל יחד?
    האם כמות של מנת ירקות היא אותה כמות של החלב שהיא מקבלת <210 מ"ל>

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו