דחוף וחשוב תשובות על תמ"ל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דחוף וחשוב תשובות על תמ"ל
    אליה
    10/06/2009

קראתי את הכתבה על התמ"לים
    "איגוד רופאי הילדים ממליץ להורים לרכוש תחליפי חלב המועשרים בחומצות שומן, התורמות להתפתחות מערכת העצבים והראייה, חומצות שלא נמצאות בכל תרכובות המזון לתינוקות הנמכרות בארץ. ועדת התזונה של איגוד רופאי הילדים המליצה להשתמש בתרכובות מזון לתינוק המכילות חומצות שומן בשם AA ו-DHA, הנקראות גם LC-PUFA. חומצות שומן אלו נמצאות במוצרי מטרנה שלב 1, סימילאק אדבנס ואופטימיל. עם זאת, מציינים מומחים מתחום התזונה בילדים, אין שום נזק בשימוש בתרכובות מזון שאינן מכילות את חומצות השומן הנזכרות".

ובפורומים האחרים יש בטח אמהות של סימילאק ומטרנה שמתנגחות אחת עם השנייה ונותנות חלקיקי מידע שמסרו להם.

אני רוצה תשובה מקצועית כי אנחנו משתמשים בנוסף להנקה בתמ"ל.

איפה יש מה? ומה צריך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דחוף וחשוב תשובות על תמ"ל

הוספת תגובה

• לאליאב

כוכבית דוידיאן
    10/06/2009

היי, קראתי את מה שכתבת ואני שולחת לך תשובה שכבר עניתי לך עליה בפורום אחר.
    מעבר לכך, יכול להיות שאת מנסה לקדם מוצר כלשהו? זה שנקבת בשמו?
    אני לא מרשה פירסום לחברה מסויימת כאן בפורום.

הי, לחצתי על הקישור וקראתי את הכתבה, אני לא מבינה כלל מה ההלם.
    הרי מסבירים לך שם שמדובר בחומר נוסף התורם לתינוק.
    תחליפי החלב נמצאים בשוק כבר שנים רבות וכל הזמן החברות עוסקות במחקרים כדי להשיג לנו האמהות תחליף חלב שהוא איכותי יותר ויותר קרוב לחלב אם וצריך לקבל זאת בברכה.
    לגבי הLC-PUF שמכילה את חומצות השומן DHA ו-AA, ניכתב, כי החברות מעשירות את המוצרים כבר שנים בחומצות השומן לינולנית ולינולאית שהן למעשה אבן בבניין לחומצות DHA ו-AA. המטרה היא להקל על התינוק בפירוק ובניה, מחקרים הראו שיש להם חשיבות רבה בהתפתחות השכלית ובהתפתחות הראיה.
    לסיכום אין כלל מקום לדאגה, להיפך הגמור, יש לקבל כל שיפור באהבה.
    ולגבי הנקה, חיזקי ואימצי ואם תוכלי לשוב ולהניק הרי כמובן שעדיף.

הבהרה נוספת: לנו בתור צרכניות חשוב לבדוק מעבר לרשום על הקופסאות, גם מהי הכמות המומלצת לתינוק של החומצות שומן ומהי למעשה הכמות המוכנסת לתמ"ל של כל חברה וחברה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימון על פחיות

אליה
    10/06/2009

תודה על המענה המהיר והמקצועי :-)

צטטתי בדיוק את הכתבה ולא באתי לעשות פרסומת,אני הורה שמשתמש בסימילאק,ככה שלא באתי פה לצאת נגד מטרנה או לקדם את אופטימיל.

ולגופו של עניין לקחתי את תשובתך המקצועית (לא ברור למה כל הפורומים לא מעסיקים אנשי מקצוע כמו פה ונותנים לגולישם לענות על דברים שהם לא מוסמכים עלהם) בדקתי מה כתוב על הפחיות.

רק לאופטימיל יש סימון התזונתי הכמויות של DHA, ו- ARA בהתאם כהורה שמשתמש בסימילאק
    אני צריך להתקשר אלהם ולבקש מהם את הכמות?
    ולמה אין סימון?

האם אפשר להכריח את החברות לשקיפות מלאה בסימון? מה עוד לא מסמנים?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאליאב

כוכבית דוידיאן
    10/06/2009

יש חוק שמחייב את החברות לכתוב את הכמות המדוייקת של כל רכיב וזה אמור להיות כתוב, לעיתים אנו הצרכנים פשוט לא יודעים כיצד לקרא נכון את התויות :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקוף להחריד שאתה מקדם את אופטימיל..

אביבית
    11/06/2009

סורי, מתקשה להאמין לך. אופטימיל דוגלים בשיטה נלוזה של פרסום סמוי בפורומים. כבר נתקלתי בהזמנות ל"חוגי הבית" שלהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו