מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ירידה באחוזוניםעינב10/06/2009
שלום רב, בני בן 11 חודשים, בשקילה האחרונה עלה מעט מאוד במשקל (400 גרם בחודשיים וחצי) ובעקבות זאת ירד באחוזונים. אינני יודעת מדוע? הוא ממשיך לאכול רגיל, שתי ארוחות מוצקים ביום (פירות ומרק) ועוד 3 ארוחות של תמ"ל (כל ארוחה בסביבות 200 מ"ל). ולא נראה שחסר לו מזון. כלומר, עם אני יגדיל את הארוחות סביר שהוא לא יאכל (ניסיתי כבר וזה לא הלך). אז למה הוא בקושי עולה במשקל ויורד באחוזונים. מה עלי לשנות?
הדבר היחיד שהשתנה זה שהוא באמת מוציא יותר אנרגיה כי הוא זוחל ועומד וזז הרבה אבל עדיין, כך זה בגיל הזה עם כל הילדים ועדיין הם אמורים להשאר באחוזון שלהם.... אשמח לתשובה מהירה, אני מוטרדת. תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעינב
כוכבית דוידיאן10/06/2009הי, אז כמו שאמרת, יכול להיות שהירידה היא בעקבות זאת שבנך פעיל יותר ומוציא יותר אנרגיה.
מעבר לכך אני אשמח אם תשלחי לי פירוט מפורט של ארוחות המוצקים שלו, מה הם מכילים ומה הכמות וכך אוכל לתת לך מענה מדוייק יותר.
אבקשך גם לציין מה משקלו של בנך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
עינב11/06/2009תודה על התשובה המהירה
כבקשתך בני אוכל בבוקר תמ"ל - 240 מ"ל סימילאק
אחר כך פירות - תפוח, אגס, כפית שקדיה, תמר לח וחצי בננה - לאחרונה הורדנו את הבננה כי סובל מליחה ואני מוסיפה גם מים כדי שלא יהיה סמיך מידי כמות של כ- 250 מ"ל - אוכל כ- 200 מ"ל.
אחר כך מרק - תפוח אדמה, בטטה, גזר, קישוא, ברוקולי, עוף, לפעמים גם עדשים מכל דבר חתיכה - טחון עם הנוזלים של המרק בערך 250 מ"ל אוכל כ- 200 מ"ל. במים של המרק אני שמה גם שורש פטרוזילה, סלרי ובצל אבל לא טוחנת אותם. בכל מנת מרק אני שמה בערך כמות של רבע - חצי פולקה - זה בסדר?
אחר הצהריים ביסקווטים של מטרנה
ולפני השינה בקבוק 240 סימילאק.
בנוסף אני שוב מציינת שלא נראה רעב ובדר"כ לא מסיים את המנה המוצעת לו כך שלא יעזור לי להגדיל את הכמויות כי הוא פשוט לא ירצה. חייכני ואנרגטי. אבל בכל זאת עניין המשקל מטריד אותי.
הוא בן 11 חודשים ושוקל 9.5 ק"ג בערך כשהיה בן 8 חודשים שקל 9.1 ק"ג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעינב
כוכבית דוידיאן15/06/2009הי, במקרים כאלה אני ממליצה להעשיר את האוכל אבל בקטנה, זאת אומרת שאת יכולה להוסיף לתמ"ל דייסה ולירקות והפירות כפית שקדיה או טחינה.
מעבר לכך תפריט מצויין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
עינב16/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)