תזונה לתינוק בן שבעה חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה לתינוק בן שבעה חודשים
    מיכלי
    18/06/2009

שלום!
    בני בן שבעה חודשים. עד גיל 6 חודשים ינק בלבד, בשעות 0700, 1100, 1500, 1900 ו-2300 פחות או יותר. בכל הנקה אכל כ-160 עד 180 מ"ל.
    לפני כחודש התחלתי לתת לו טעימות מוצקים ובשבועיים האחרונים הוא יונק ב-0700, אוכל פירות בסביבות 10:00 ואז יונק שוב ב-1500, ב-1900 וב-2300.
    אני מנסה לתת לו בסביבות 1200 ירקות אולם הוא מסרב בכל תוקף. ניסיתי לתת לו בשעה הזו פירות שאותם הוא אוכל יפה מאוד בבוקר והוא לא היה מוכן (אני מסיקה מכך שהוא לא רעב, זה נכון?). לאורך כל היום הוא שותה מים יפה מאוד.
    היום הייתי בטיפת חלב והוא שוקל 7 ק"ג, הוא ירד מאחוזן 20 בגיל ארבעה חודשים לאחוזון 8...
    יש לי מספר שאלות:
    1. האם כדאי לוותר על עוד הנקה ולתת במקומה ירקות? מהי כמות הירקות שעליו לאכול?
    2. מהי הכמות של פירות שהוא צריך לאכול בבוקר?
    3. אשמח מאוד מאוד להצעה לתפריט על בסיס הנתונים שנתתי כאן.

תודה רבה רבה על העזרה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• למיכלי

ד''ר חוה סולם
    18/06/2009

שלום רב!
    תנסי לתת לו את הירקות אחרי השעה 1300, כי יתכן שתינוקך עייף או כמו שאמרת לא רעב, גם לפי
    השעון הביולוגי בין השעה 1100 ל1300 עדיף לתת לו לנוח, לשחק, או לישון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה, עוד שאלה קטנה

מיכלי
    19/06/2009

הי,
    אשמח לדעת מהי כמות הפירות והירקות שעליי לתת לבני בכל ארוחה.

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו