מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 7 וחצי חודשים - סרבנית אוכלמורן21/06/2009
שלום רב ,
התינוקת שלי בת שבעה וחצי חודשים . ינקה באופן מלא חצי שנה .
בגיל חצי שנה התחלנו לחשוף אותה למוצקים - התחלנו בירקות והמשכנו בפירות ודייסות דגנים . בנוסף לכך עקב בעיות בריאותיות שלי התחלתי להוסיף לה גם תחליף חלב ובהדרגה הפסקתי להניק .
העניין הוא שחוץ מהמרק שכולל בשר בארוחת הצהריים היא די מסרבת לאוכל וזה כולל את בקבוקי תחליף החלב .
כל ארוחה הופכת להיות לממש סיוט , צריך לשכנע אותה להסכים לקבל את הבקבוק ואם אנחנו לא ממש מתעקשים היא פשוט מסוגלת לא לאכול .
בנוסף היא לא מסכימה בשום פנים לאכול פירות , ניסינו כבר הכל כולל גרבר ושום דבר לא הולך - היא פשוט נועלת את הפה ומתחילה לבכות .
לסיכום : הארוחות היומיות שלה כוללת - צלחת מרק גדושה + בערך 450 מ"ל תחליף חלב .
המשקל שלה הוא שבעה ק"ג והיא נמצאת באחוזון 5 .
אני מאוד מוטרדת שזה לא מספיק ושהדבר עלול לפגוע בהתפתחותה , מצד שני אין לי כל כך דרכים לפתור את הבעיה .
אודה על התייחסותכן ,
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למורן
ד''ר חוה סולם22/06/2009שלום רב!
אני ממליצה להמשיך קודם לנסות לשדל אותה לאכול, אך כמובן ע"י חיבוקים ומשחקים לפני
מתן הבקבוק, זה חשוב!כדי למנוע אנטי בעתיד.
בנוסף תנסי לתת לה דייסת קינואה, העשירה באנרגיה, ויטמינים ומינרלים, וכן לנסות ולהאכיל
אותה בכפית, כי זה מכין אותה למוצקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמורן
עדי גודל סולומון30/06/2009יקירתי, על פי הנתונים בתך באחוזון בין 10 ל25, וזה אומר שהיא לא במשקל גבוה אך גם לא תת משקל! זה קשה אבל השתדלו לא להיות בלחץ סביב הענין. תנסו לאכול לידה ולראות אם היא מסתכלת ורוצה גם (אל תציעי לה בהתחלה). תוסיפו לה מעט דייסה בטעמים (למשל וניל), אולי יהיה לה יותר טעים והיא תאכל ברצון רב יותר. בהצלחה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)