מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רגישות?אמאלה21/06/2009
שלום,
בני בן חודשיים. נולד 3600.
ניזון מהנקה בלבד.
והיום (בן חודשיים) שוקל 6750.
במהלך החודשיים נתתי לו 3 פעמים סימיליאק.
פעם ראשונה בתינוקיה בגיל יומיים - ללא תגובה חריגה.
לפני כחודש - 120CC סימיליאק כשיצאתי לסידורים ואחר כך די בסמוך גם הנקתי.
כעבור שעתיים הילד הקיא/פלט כמות רבה מספר פעמים. מעבר לזה לא היה משהו חריג.
ייחסתי את ההקאה לעובדה שאכל יותר מדי (בגלל תוספת ההנקה).
לפני שבועיים - שוב 120CC כשהפעם אין סיכוי שאכל יותר מדי.
הפעם שוב הגיב בהקאות/פליטות גדולות מאוד(לתחושתי אלה היו בהחלט הקאות) ומרובות כשעתיים אחרי ובמשך כמה שעות. הקיא גם את ההנקה הבאה שהייתה אחרי 5 שעות.
אחות טיפת חלב טוענת שיתכן ומדובר באלרגיה לחלב פרה.
האמת שגם לי זה נראה לא מקרי...
בד"כ הוא פולט אבל ממש לא בכמויות כאלה וברור לחלוטין שזה לא הקאה.
השאלה היא מה עושים עכשיו?
איך אפשר לבדוק בוודאות אם יש לו רגישות?
אולי להחליף סימיליאק במטרנה?
תודה רבה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד שיענו לך
אמא22/06/2009הי,
ביתי בת 7 חודשים ואני הנקתי אותה 3 חודשים מלא וכשניסיתי לעבור לתחליף חלב ניסיתי 3 פעמים, בפעם הראשונה עבר חלק, בפעם השנייה הקיאה ובפעם השלישית התנפחה ופרחה- עשיתי לה טסטים של אלרגיה לחלב שרופאת אלרגיה נתנה לי ומסתבר שהילדה שלי אלרגית לחלב והיא שותה מאז נוטרמיגן.
מקווה שעזרתי- פשוט כדי שתהיי שקטה, תבקשי טסטים לאלרגיה לחלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לאמא
אמאלה23/06/2009היי,
ראשית, תודה על לעזרתך.
מאיזה גיל אפשר לעשות טסטים לאלרגיה ואיך בדיוק עושים אותם?
למה אתם לא לוקחים פורמולה צמחית?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אמא30/06/2009הי,
אני עשיתי את הטסטים כבר בגיל 3 חודשים בגלל שהיא "פרחה" לי ורצו לבדוק אם היא אלרגית לחלב כי הרי אני הנקתי מלא אז לא יכולתי לדעת. את הטסט הבא עושים רק בגיל שנה לפני החיסון של גיל שנה כי הוא כלל חלבון (בגלל זה אני גם לא אתן לה ביצים).
למה לא נתנו לי צמחי? כי נוטמיגן זו הפורמולה למי שאלרגי לחלב וזו פורמולה גם מאוד מפורקת- היה לי קשה להרגיל אותה לזה כי זה מגעיל אבל עכשיו היא אוכלת את זה.
אם את לא יודעת אם היא אלרגית או לא, תקבעי תור לרופאת אלרגיה ותתיעצי, אולי יש לה רק רגישות ולא אלרגיה, זה שונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי אמא לשניים
עדי גודל סולומון30/06/2009ראשית סליחה על העיכוב
יתכן שלבנך יש אלרגיה, מציעה לך להתייעץ עם רופא. אין קשר לחברה - סימילאק או מטרנה.כיון שעבר יותר משבוע :-(, אשמח אם תעדכני אותי היכן עומדים הדברים עכשיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)