תזונת תינוקת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונת תינוקת
    שלומית
    23/06/2009

אני כל כך ירוקה בתחום למרות שזו הילדה השלישית, הגדולים ינקו עד 7 חודשים.
    שלהבת עכשיו בת 3וחצי חודשים בסמפטמבר בע"ה תכנס למעון, עד עכשיו שאבתי לה בעבודה והיא קיבלה רק חלב שאוב בבקבוק בלי שום בעיה, עכשיו אני בבית בחופש עד ספטמבר והיא איתי. ברור לי שלא אוכל להמשיך לשאוב בספטמבר, מבחינת זמנים הפסדתי את זמן ארוחת הצהרים כדי לשאוב עד עכשיו. השאלה היא האם להתחיל איתה משהו אחר ואם כן אז מה ומתי.
    תודה מראש
    שלומית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונת תינוקת

הוספת תגובה

• הי שלומית

עדי גודל סולומון
    29/06/2009

יש לך חודשיים להיות עם שלהבת בבית. בהדרגה תתחילי לתת לה מזון מוצק, כשהיא תהיה מעל 4 חודשים. התחילי עם ירקות - גזר, קישוא, בטטה...כל ירק בנפרד למשך יומיים שלושה כדי לשלול אלרגיה. לאחר מכן פירות - תפוח עץ, אגס, בננה..בגיל הזה מדובר בטעימות בלבד, ושלהבת תזדקק להשלמה של חלב אם. אך כשהיא תגיע למעון היא תהיה קרוב לחצי שנה, ותוך מספר שבועות היא תוכל לאכול שם מנת פרי בארוחת עשר ומרק בצהריים. בנוסף, אם לא תוכלי לשאוב התחילי להרגיל אותה לתמ"ל פעם ביום (ובזמן זה תוכלי לשאוב). בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ועוד שאלה

שלומית
    30/06/2009

אני לא גרה בארץ. היום הסתובבתי בסופר המקומי וראיתי מזון טחון לתינוקות (גרבר) בטעמים שאין בארץ. למשל: שעועית ירוקה, מקרוני עם גבינה, עוף עם תפוחי אדמה, דלעת ועוד. בארץ אני יודעת שלא נותנים את זה לתינוק (אני באופן אישי לא נתתי) השאלה היא אם לתת את זה כבר בהתחלה?
    ובכלל יש פירות /ירקות או מאכלים אחרים שאסור לתת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלומית

עדי גודל סולומון
    30/06/2009

מכל מה שציינת, רק הדלעת מתאימה לשלב של שלהבת - ירק בודד וקל לעיכול. כל השאר הם לשלב מאוחר יותר. כעיקרון, כדאי לדחות את הפירות הטרופיים המועדים יותר להיות אלרגנים - אננס, פסיפלורה...וכן ירקות העלולים לגרום לגזים - ברוקולי, כרובית, צנון...גם סלרי לא מומלץ בשלבים הראשונים של הטעימות כיוון שהוא סיבי ועלול להתקע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו