מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמות אוכל לבתיאמא בוגרת28/06/2009
בתנו נויה בת 3 שבועות. אנחנו בימים האחרונים נורא מבולבלים עם האוכל שלה, לא יודעים מה להחליט. בגלל זה אני שוב ושוב מחפשת תשובות על כמעט אותן השאלות...
נויה אוכלת סימילאק. עד לא מזמן הכל היה ממש בסדר, היא אכלה וישנה, והעיקר הייתה ילדה רגועה ושמחה. בשבוע האחרון התחילה לסבול מגזים. אמרו לנו שזה תקין, אז אנחנו מנסים לא להתרגש מזה יותר מדי. אבל היום היה יום קשה, נויה בכתה מאוד רוב היום, ולי זה שובר את הלב (סליחה על הדרמטיות). אני אסביר.
נויה אוכלת 90-95 לארוחה כל 4 שעות, בערך 6 ארוחות ביום. בין הארוחות אני נותנת לה קצת מים, והיא כמעט תמיד שותה אותם בשקיקה. אם אני רואה שהיא לא רוצה, אני לא נותנת לה את המים, כמובן. לפני השינה אנחנו נותנים לה סימילאק 105-110. לפני בערך שבוע התחלנו לתת לה בערך גרפווטר לפני כל ארוחה, והמצב עם הגזים היה בגדר סביר. לפני כמה ימים יצאה הנחייה חדשה של משרד הבריאות שלא לתת טיפות נגד גזים - אז כמעט הפסקנו עם הטיפות, חוץ מממש כמות מזערית כשנויה בוכה, בין הארוחות. לא יודעת אם זה קשור, אבל הילדה עכשיו, יחסית למה שהורגלנו, ממש לא רגועה. היום בכלל בכתה כמעט כל היום, אז בהתחלה החלטנו שהיא רעבה ונתנו לה קצת יותר. כתוצאה מכך (כנראה, כי זה בא מיד אח"כ), הסבל של נויה רק גבר, והיא עברה ממש התקפי קוליק חזקים מדי כמה דקות, עד שזה נרגע לקראת שעת הארוחה הבאה. כעבור 4 שעות נתנו לה 80 בלבד. עכשיו היא רגועה וישנה.
נויה נולדה 3530, לפני שבוע שקלה 3830, אז כנראה היום היא שוקלת בערך 4 קילו. השאלה שלי היא: האם לתת לה פחות כמות ביותר ארוחות, או יותר כמות בפחות ארוחות? כי חשבנו שאולי היא לא יכולה עדיין לעכל 100-105 בכל ארוחה, 6 ארוחות ביום. לפי החישוב שלנו זו הכמת שהיא אמורה לאכול עכשיו. אנחנו גם חושבים לחזור לתת לה בכל זאת את הגרפווטר לפני כל ארוחה. האופציה השנייה היא לתת 80 כפול 7-8 ארוחות.
סליחה על השאלה הארוכה מאוד. אני כנראה אמא היסטרית, אבל הבכי של הילדה שלי פשוט קורע לי את הלב, ואני לא רוצה לגרום לה סבל וכאבים במו ידיי (שוב סליחה על הדרמטיות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אמא של נויה
עדי גודל סולומון29/06/2009קודם כל מזל טוב :-)
אתם עוברים עכשיו תקופה לא קלה עם הגזים ונושא האוכל בודאי לא מקל. ראשית כמה הבהרות: על פי הנחיות משרד הבריאות, עד גיל חצי שנה אין לתת מים לתינוקות. לפיכך זה מיותר, יתכן וזה גורם לה לאכול פחות בארוחה עצמה, ואח"כ שוב להיות רעבה. הפסיקו עם המים וחזרו להאכיל אותה כמו בהתחלה. יחד עם זאת, יש הרבה מקום לגמישות ואם נדמה לכם שהיא זקוקה ליותר - תנו לה. עם הזמן תזהו ממה נובע הבכי שלה...בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)