מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלת תפריט לתינוקת בת 7.5 חודשיםעירית ע28/06/2009
ביתי המתוקה רוצה לטעום מכל דבר. אני אוכלת אבטיח והיא רוצה למצוץ גם חתיכה, אני אוכלת אבוקדו והיא מבקשת גם. בקיצור "שמנגולולה מתוקה" שנהנת לטעום הכל.
יש לי מספר שאלות :
ראשית רציתי לפרט את התפריט היומי שלה : המטפלת נותנת לה בבוקר ב- 08:30 בקבוק חלב אם שאוב של 150 מ"ל. אח"כ ב-11:00 היא אוכלת מרק (שכרגע אני שמה בו בטטה, דלעת, קישוא, גזר ועוף.) ב-13:00 היא אוכלת שוב חלב שאוב של 150 מ"ל. כשאני חוזרת מהעבודה ב-15:30 היא מתעוררת ויונקת קצת וב-17:00 אני נותנת לה פירות (אגס, בננה ותפוח).במהלת הערב היא יונקת לפי רצונה, בארוחת ערב שלנו היא אוכלת גם קצת אבוקדו. ואז לפני השינה היא יונקת שוב משני הצדדים. במהלך הלילה היא מתעוררת פעם אחת, ובבוקר לפני שאני יוצאת לעבודה היא יונקת שוב.
1. רציתי לדעת האם זה תפריט מספיק עשיר או שכדאי להוסיף קטניות.? ניסיתי לתת לה אפונה אורגנית אבל אמרו לי שזה מוקדם אז הפסקתי. מה אפשר להוסיף לפירות? ומה אפשר להוסיף למרק ירקות?
2. מאוד קשה לי לשאוב. ורציתי לדעת האם אפשר לתת לה את הפירות בבוקר במקום חלב שאוב ואז בערב לתת לה אבוקדו או רק לתת לה לינוק לפי דרישה?
3. האם צריך להוסיף לה לתפריט דייסת דגנים או קטניות?
תודה מראש על התשובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום עירית
עדי גודל סולומון29/06/2009ראשית סליחה על העיכוב בתשובה :-)
בתך נהנית מעולם הטעמים החדשים וזה נפלא.
לגבי התפריט שלה, רוב הארוחות הן על בסיס חלב אם, הייתי מציעה לך להוסיף לפחות ארוחה אחת "של גדולים", מה גם שהיא כל כך נהנית מזה!
1. את יכולה להתחיל להוסיף לה דגנים כגון פסטה (המתאימה בגודלה לתינוק), קינואה או אורז. את הקטניות תוסיפי בשלב שלאחר מכן, רצוי לאחר הנבטה כדי שיהיו קלות יותר לעיכול. התחילי בהדרגה גם עם בשר - עוף, הודו ובקר. לפירות את יכולה להוסיף אבוקדו, דייסת שיבולת שועל, מעט גבינה או יוגורט..כך הארוחות מלאות ומזינות יותר.
2. בהחלט אפשר וכדאי לתת לה את הפירות בבוקר במקום החלב השאוב ובערב - אבוקדו, חתיכת לחם (קרום), גבינה..
3. אין סיבה לתת דייסת דגנים אם היא אוכלת יפה במהלך היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובה. שאלה נוספת :
עירית ע29/06/2009הצעת להוסיף אורז או קינואה. פשוט לבשל אותם כרגיל ולטחון? להוסיף לירקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי עירית
עדי גודל סולומון30/06/2009את יכולה לטחון אבל את לא חייבת. בהדרגה עברי למזון רך לא טחון . הוסיפי לירקות מבושלים, ואז את יכולה למעוך הכל במזלג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)