בן 6 ח' - מספר שאלות בנושא מוצקים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 6 ח' - מספר שאלות בנושא מוצקים
    שלומית
    06/07/2009

שלום,
    בני בן 6 ח'. החל לאכול מזון מוצק ונלהב מאוד. מספר שאלות:
    1. נראה שלאחר ארוחת מוצקים, גם אם גדולה (למשל בננה שלמה, או חצי תפוח חצי בננה, או 2 גזרים וקצת קישוא) עדיין רעב. שאלתי האם להשלים לו בסיום הארוחה תמ'ל (כשעשיתי זאת אכל 120 CC) או לחכות שיתחיל לקטר שוב? קראתי בתשובות באתר שמומלץ לחכות 3 שעות אבל הוא לא שבע...
    2. נתתי לו את כל המזון הבסיסי (תפוח, בננה, אגס, אבוקדו, ירקות כתומים, קישוא, תפוא ועוף). איו מזונות נוספים אני יכולה להוסיף? א. סלק? ב. ביצה? ג.עגבניה ומלפפון? דברים נוספים?
    3. האם הוא אמור לאכול יותר מ180 CC בכל ארוחה?
    תודה!
    שלומית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לשלומית

כוכבית דוידיאן
    07/07/2009

הי, ראשית אני שמחה לקרא שבנך אוהב לאכול פירות וירקות ואני מקווה שימשיך כך בעתיד.
    לא ציינת מה משקלו, אבל באופן כללי בגיל הזה ארוחה מלאה אמורה להיות פחות או יותר בנפך של התמ"ל - כ 180 מ"ל.(שוב, תלוי גם במשקל)
    יכול להיות שהוא עדין לא מוכן לארוחה גדולה של מוצקים, כך שאם הוא עדין רעב לאחר ארוחת פירות או ירקות את יכולה להשלים לו עם מעט תמ"ל.
    לגבי שאלתך מה להוסיף: אז באופן כללי את יכולה להוסיף לו הכל, כמובן מכל דבר לפחותפעמים לבד כדי לשלול אלרגיה.
    לגבי סלק, חצילים, כרוב ועגבניה אני ממליצה להמתין מעט מכיוון והם קשים יותר לעיכול

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו