מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גיל שישה חודשיםמלי12/07/2009
שלום
הבן שלי הגיע השבוע לגיל שישה חודשים וכיוון שהוא הילד הראשון שלי אני ממש בבעיה איך להתקדם מכאן
בארבעה וחתי החודשים הראשונים לחייו הוא ינק וכחודש וחתי שהוא אוכל רק סימילאק
יש לי שתי שאלות:
1. מוצרי חלב - מעדנים: הרופאה ממליצה לנו להמתין עוד חודש כדי לא ליצור עומס על הכליות במשפחה (אחיות וסבתות) אומרים שכבר אפשר לתת לו לטעום כל מיני מעדנים
מה נכון לעשות? מה מומלץ?
חשוב לציין - טעימות על קצה האצבע של מעדנים הוא כבר קיבל ולא נראו סימנים של אלרגיה.
2. אמרו לי שאני צריכה להתחיל להכין לו ירקות ולתת לו
האם יש מדריך/טבלה או משהו שמנחה מה לתת(-כל ירק הולך?), כמה לתת(-לדוגמא, תפוח אדמה שלם?), ואיך להכין(-עם תבלינים או בלי)?
אשמח לקבל כל עזרה שאפשר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש אפשרות לעזור לי?
מלי13/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל תשובה
מלי14/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגתם עליי, אשמח לקבל תשובה!
מלי16/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי מלי
עדי גודל סולומון14/07/2009לגבי מוצרי החלב, משרד הבריאות ממליץ להתחיל איתם בגיל 9 חודשים, כיון שמוצרי חלב עניים בברזל, וכדאי לתת חלבונים אחרים עשירים יותר בברזל. אין כאן ענין של עומס על הכליות כי הכמות קטנה. גם אם הוא טועם, זה כמובן לא נורא, פשוט יש עדיפות למתן מוצרים אחרים.
את הירקות צריך לתת כל פעם בנפרד למשך יומיים שלושה ואם הכל בסדר ולא מופיעים סימני אלרגיה להמשיך לירק הבא., מומלץ להתחיל עם קישואים, גזר, דלעת, תפוח אדמה, בטטה..ישנם ירקות שלא מומלץ לתת בשלב הזה בשל היותם סיביים כגון סלרי. אבל בהחלט מומלץ להוסיף למרק ואחכ להוציא. תבלינים מומלצים הם עשבי תיבול - פטרולזיה, כוסברה, וגם סלרי וכו'. כאמור להוסיף למרק ואחכ להוציא. אין צורך בתבלינים אחרים בשלב הראשוני של חשיפת התינוק לירק. תני לו להנות מהטעם הטבעי של הטבע :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מלי16/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)