גיל שישה חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גיל שישה חודשים
    מלי
    12/07/2009

שלום
    הבן שלי הגיע השבוע לגיל שישה חודשים וכיוון שהוא הילד הראשון שלי אני ממש בבעיה איך להתקדם מכאן
    בארבעה וחתי החודשים הראשונים לחייו הוא ינק וכחודש וחתי שהוא אוכל רק סימילאק

יש לי שתי שאלות:

1. מוצרי חלב - מעדנים: הרופאה ממליצה לנו להמתין עוד חודש כדי לא ליצור עומס על הכליות במשפחה (אחיות וסבתות) אומרים שכבר אפשר לתת לו לטעום כל מיני מעדנים
    מה נכון לעשות? מה מומלץ?
    חשוב לציין - טעימות על קצה האצבע של מעדנים הוא כבר קיבל ולא נראו סימנים של אלרגיה.

2. אמרו לי שאני צריכה להתחיל להכין לו ירקות ולתת לו
    האם יש מדריך/טבלה או משהו שמנחה מה לתת(-כל ירק הולך?), כמה לתת(-לדוגמא, תפוח אדמה שלם?), ואיך להכין(-עם תבלינים או בלי)?

אשמח לקבל כל עזרה שאפשר
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גיל שישה חודשים

הוספת תגובה

• יש אפשרות לעזור לי?

מלי
    13/07/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לקבל תשובה

מלי
    14/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילגתם עליי, אשמח לקבל תשובה!

מלי
    16/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי מלי

עדי גודל סולומון
    14/07/2009

לגבי מוצרי החלב, משרד הבריאות ממליץ להתחיל איתם בגיל 9 חודשים, כיון שמוצרי חלב עניים בברזל, וכדאי לתת חלבונים אחרים עשירים יותר בברזל. אין כאן ענין של עומס על הכליות כי הכמות קטנה. גם אם הוא טועם, זה כמובן לא נורא, פשוט יש עדיפות למתן מוצרים אחרים.

את הירקות צריך לתת כל פעם בנפרד למשך יומיים שלושה ואם הכל בסדר ולא מופיעים סימני אלרגיה להמשיך לירק הבא., מומלץ להתחיל עם קישואים, גזר, דלעת, תפוח אדמה, בטטה..ישנם ירקות שלא מומלץ לתת בשלב הזה בשל היותם סיביים כגון סלרי. אבל בהחלט מומלץ להוסיף למרק ואחכ להוציא. תבלינים מומלצים הם עשבי תיבול - פטרולזיה, כוסברה, וגם סלרי וכו'. כאמור להוסיף למרק ואחכ להוציא. אין צורך בתבלינים אחרים בשלב הראשוני של חשיפת התינוק לירק. תני לו להנות מהטעם הטבעי של הטבע :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מלי
    16/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו