נסיגה באכילת מוצקים...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נסיגה באכילת מוצקים...
    אורית
    06/08/2009

שלום יש לי תאומים בני שבעה חודשים. התחלנתי במתן מוצקים בגיל 5.5 חודשים. עד לפני שבועיים אכלו כמויות יפות ועכשיו אחרי מספר כפיות מפסיקים...
    1. האם יש לעשות הפסקה או להמשיך לתת להם בכל זאת?
    2. האם אפשר לתת להם מרק עדשים עם תוספת של תפ"וא גזר והודו?
    3. מהי כמות הפירות והירקות שניתן להחשיבה כארוחה (שותים תמ"ל 210-240 סמ"ק)?
    4. בבוקר אוכלים פירות בצהריים ירקות,מה ניתן לתת בשעה 16:00 ?
    5.האם זה הגיל שבו ניתן לתת חתיכות אוכל כמו אפונה או פסטה רכה (אני מפחדת לתת)?איך אדע שהם מוכנים?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נסיגה באכילת מוצקים...

הוספת תגובה

• תשובה

מיכל אלומות-יהושע
    09/08/2009

הי אורית,
    אנסה לענות על כל השאלות.
    1. האם יש לעשות הפסקה או להמשיך לתת להם בכל זאת? יכולות להיות מספר סיבות להפחתת הכמויות. אולי צומחות שיניים? האם את מקפידה על 3-4 שעות רווח בין כל ארוחה?
    המשיכי להציע מזון מוצק,במסגרת הארוחות המשפחתיות ואל תשלימי ישר עם תמ"ל.
    2. האם אפשר לתת להם מרק עדשים עם תוספת של תפ"וא גזר והודו? אין בעיה. אפילו מומלץ.
    3. מהי כמות הפירות והירקות שניתן להחשיבה כארוחה (שותים תמ"ל 210-240 סמ"ק)? כאשר יגיעו למנה בנפח של כ-200-240 ניתן להחשיב כארוחה. כמובן שכדי שתהיה ארוחה מאוזנת היא צריכה לכלול עוף/הודו/בקר + ירקות+ פסטה/אורז/תפו"א.
    4. בבוקר אוכלים פירות בצהריים ירקות,מה ניתן לתת בשעה 16:00 ? את יכולה לתת שוב פירות או דייסת שיבולת שועל עם פרי או שוב מנת ירקות . כאשר יגיעו לחודש עשירי תוכלי להתחיל לתת יוגורט,גבינות ומוצרי חלב ניגר נוספים.
    5. האם זה הגיל שבו ניתן לתת חתיכות אוכל כמו אפונה או פסטה רכה (אני מפחדת לתת)?איך אדע שהם מוכנים? ההתקדמות במרקמים היא מאוד אישית . ישנם ילדים שמהר מאוד עוברים למרקם פחות מרוסק וישנם ילדים שלוקח להם יותר זמן. את יכולה לנסות לטחון פחות את האוכל ולראות אם אוכלים.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו