מודאגת - בבקשה עזרה...- גם מאמהות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מודאגת - בבקשה עזרה...- גם מאמהות
    ענת
    06/09/2009

שלום רב.
    ביתי בת 8 חודשים. היא באחוזון 60 . הבעיה היא בתפריט היומי שלה: פירות היא אוכלת ללא בעיה
    אבל מרק היא מסרבת לאכול. ולכן התפריט היומי שלה בעיקר נשען על בקבוקי סימילאק.
    אמהות מספרות לי שבגילה כבר נותנים הכל- ולא ברור לי איך אפשר לתת לחם , ביצה קציצה ואורז
    במרקם גס- הרי יש חשש אמיתי לחנק..
    אני מאוד רוצה לתת לה להתנסות אבל מפחדת שלא תלעס עם החניכיים ותיחנק... ( אין לה שיניים כלל ) . ניסיתי לתת לה פירה והיא משאירה אותו על הלשון ורוצה כאילו להקיא אותו .
    מה לעשות? אני ממש מיואשת....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הי

שחר
    06/09/2009

בני בן שמונה וחצי חודשים וגם לו אין שיניים. אני נותנת לו ירקות במרקם גס (מסרב לטחון בבלנדר) בנוסף הוא אוכל לחם עם טחינה ואבוקדו. אני מבינה את דאגתך, אך החניכיים שלהם מאוד חדות. צריך להשגיח ולתת כל פעם קצת, גם להחזיק ביד אם היא מוכנה. לאט לאט היא תתרגל. מקווה שעזרתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ענת

אור*
    06/09/2009

תנסי בכל פעם לתת לה ממש טיפין טיפין.

תתחילת נגיד מקישוא תרסקי אותו טוב טוב ואפילו תרטיבי אותו עם מי הבישול שלו ותתני לה.

תתני לה בעקביות כל יומיים בערך ירק אחר... לאחר מכן תוכלי לערבב לה נגיד 2-3 סוגי ירקות.

שימי בבישול עלי סלרי זה נותן המון המון טעם.

לאחר מכן תוכלי גם לערבב גם הודו יחד עם הירקות.

אבל הבסיס הוא להאכיל ממש קצת קצת ולא להעמיס עליה, אין שום סיכוי לחנק אם את מרסקת את האוכל היטב ו/או טוחנת אותו.

מקווה שעזרתי...

לילה טוב
    אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת

בת-חן כהן
    07/09/2009

מניסיוני, גם לטמפרטורה יש משמעות.
    יכול להיות שביתך לא אוהבת אוכל חם אלא כמו הפירות- בטמפרטורת החדר.
    תנסי לתת לה את הירקות בטמפרטורה נמוכה ותיראי אם זה עובד.
    תני לה גם להחזיק ביד גזר קשה ועשה- זה כמו נשכן טיבעי ויש בו גם ויטמינים... רק תישמרי שלא תחתוך חתיכה גדולה
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו