מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בקשה עזרה לסדר בארוחותאיילת03/10/2009
שלום צוות
הילדה שלי עוד מעט בת שלושה חודשים. שוקלת נכון ללפני יומיים 4.650. נולדה 2.950.
היא ינקה מלא עד גיל חודשיים.
בגלל עליה דלה במשקל מגיל חודש עד גיל חודשיים, החלפתי בגיל חודשיים את אכילת הלילה ב- 180 CC תמ"ל.
בגיל חודשיים וחצי עדיין העליה היתה דלה מאוד ונתבקשתי על ידי אחות טיפת חלב ורופאת הילדים להוסיף עוד תחליף במשך היום.
ניסינו כמה ימים הנקה שלוש פעמים ביום ושלוש פעמים בקבוק של 180 CC סימילאק כולל ארוחת הלילה. הילדה פלטה המון. אבל התחילה לעלות יפה במשקל.
בגלל הפליטות המרובות אני מניקה בבוקר ובערב ושאר הארוחות הן 120 CC סימילאק. הקטנתי את כמות התחליף בכל ארוחה מ- 180 ל- 120 בתקווה שתפלוט פחות אבל היא פולטת המון לאורך כל היום.
רופאת הילדים אמרה להפחית אפילו עוד, לפחות ל-100 CC בכל ארוחה אבל הילדה ממש בוכה לעוד אוכל. גם 120 לא מספיקים לה. היא תאכל גם 240 אם זה מה שיהיה בבקבוק.
אודה לכן על עזרתכן בתיכנון יעיל יותר של הארוחות שלה שיעזרו לה לפלוט פחות ובמקביל לא לסיים כל ארוחה בבכי לעוד אוכל. וכמובן, שתמשיך לעלות במשקל.
תודה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה
איילת05/10/2009תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגתם על השאלה שלי
איילת07/10/2009אודה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב דילגתם עלי.
איילת07/10/2009אשמח לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה לתשובתכן.
איילת11/10/2009תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה לי ששוב דילגתם עליי.
איילת11/10/2009אודה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
מיכל אלומות-יהושע13/10/2009הי איילת,
סליחה שפספסנו אותך כ"כ הרבה פעמים :)
בנוגע לביתך- קודם כל צריך לשים לב לשעות בהן אוכלת , למרווחים בין השעות ולכמויות.
תרשמי לי את סדר היום שלה וכל מה שאוכלת/שותה כולל שעות. כך אראה מה ניתן לשפר.
נראה לי שלהוריד כמויות כל פעם זה לא פתרון ויש למצוא מה מקור הבעיה .
מחכה לתשובה ממך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיכל
איילת15/10/2009אז ככה...
הילדה כבר בת שלושה חודשים ושבוע ושוקלת חמישה קילו. היא עלתה מאחוזון 15 לאחוזון 20.
היא אוכלת 4 ארוחות ביום של 150 סמ"ק סימילאק אדוונס ויונקת לפני השינה. לרוב היא לא קמה בלילה לאכול, ואם היא קמה אז זה בקבוק נוסף של 150 סמ"ק.
היא מתעוררת בשש בבוקר פלוס מינוס והולכת לישון בשבע וחצי.
אני שואפת לשלוש שעות בין הארוחות אבל אחרי כל ארוחה יש כשעתיים ערות ואח"כ היא הולכת לישון וקמה אחרי יותר משעה.
150 סמ"ק לא מספיקים לה. היא תמיד רוטנת כשנגמר הבקבוק. הסחת דעת קלה והיא שוכחת מזה ברוב המקרים.
היא אוכלת די לאט ונראה שהקצב מתאים לה. היא עדיין עם פיטמה מס' 1.
היא פולטת לא מעט אם כי בימים האחרונים היה קצת שיפור.
העליה במשקל תקינה ואפילו יותר מזה, היא עלתה אחוזון. הבעיה היא עם הכמויות שתמיד תמיד אני זו שמסיימת את הארוחה ועם הפליטות המרובות כאילו היא אוכלת יותר מידי.
תודה על התייחסותך ועצותייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילדה תגיע למצוות לפני שאקבל תשובה.
איילת19/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי איילת
מיכל אלומות-יהושע19/10/2009אתן צריכות להבין שהמענה בפורום היא לא העבודה העיקרית שלנו ולכן ישנם לעיתים עיכובים של מספר ימים במענה .
בנוגע לביתך- היא עלתה במשקל וכרגע נמצאת על אחוזון 25.
לפי דעתי במידה וביתך מסיימת את כל ה-150 נסי להעלות את הכמות כל פעם בקצת, ואם ממשיכה לפלוט ניתן לטפל בכך בטיפול תרופתי ( צריך להתייעץ עם הרופא) או ע"י מעבר לפורמולה מתאימה (אנפמיל AR או תוספת קורנפלור למטרנה) .
לשם כך אני ממליצה לך להתייעץ עם הרופא בכדי שיחליט האם מדובר ברפלוקס.
מכיוון שהיא נשארת רעבה זה לא פתרון לתת לה פחות אוכל ממה שרוצה וצריכה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה :-)
איילת20/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)