מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא מעוניינת בפירותחופית19/10/2009
שלום רב,
ביתי בת 11.5 חודשים. עד לפני כשבועיים הייתה אוכלת את מנת הפירות שלה - אומנם לא בשימחה אבל זה היה מספיק בשביל להשקיט את הלב שלי שהיא מקבלת קצת פירות במהלך היום.
עכשיו היא פשוט מתנגדת בתוקף רב לנגוע בפירות - אפילו לא ביס. זה נמשך כבר כמה ימים טובים ומדאיגים. אני מנסה לתת לה לאכול בננה (כמו הגדולים) והיא אוכלת ממנה בקושי חצי ובזה זה נגמר. אני מרגישה שאולי התפריט שלה לא מוצא חן בעיניה.
התפריט שלה הוא כזה:
07:30 - 240 בקבוק
10:30 - היה פירות אבל עכשיו או חצי בננה או ארוחת בוקר קלה של ביצה עם גבינה ופרוסת לחם.
12:30 - 13:00 - ארוחת צהריים (שאני מועכת ונראה לי שאני צריכה לעבור לשלב יותר מתקדם ממעיכה...) ירקות, הודו, קטניות או פחמימות.
16:30 - 17:00 - מעדן
19:30 - 20:00 - בקבוק.
אז ככה - יש לי הרגשה שהתפריט כבר ממש משעמם אותה ושהוא לא מתאים לה וגם לא מבחינת ההגשה (מעיכה) ועניין הפירות גם מדאיג אותי. ושאני מחסירה כאן משהו...
מה אתן מציעות לי לעשות??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דילגתם עליי?
חופית19/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירות לתינוקת
בת-חן כהן20/10/2009הי חופית
תמשיכי לתת לביתך את התפריט לפי השעות הנוכחיות אבל את יכולה לגוון:
במקום פירות ב10:30 לתת לה גבינה עם לחם וביצה ואפשר גם אבוקדו, טחינה, וירקות שונים
בצהריים תגווני לה- עוף/ בק// הודו/ דג/ עם ירקות שונים ומשתנים ולמעוך עם מזלג זה בדיוק מה שהיא צריכה בגילה- היא עוד לא בשלה לעבור למוצקים לא מעוכים
ב6:30 תני לה מעדן את יכולה בשלב הזה לנסות גם את הפירות. יש כלי בסופר פארם ובחנויות לתינוקו שהוא מחזיק את הפרי בתוך רשת והם לועסים ומוצצים אותו כשהם אוחזים בידית וזה גם מפתח את התקדמות האכליה והם אוכלים כך פירות בכיף. את יכולה גם לגוון לפעמים לחצי פיתה עם חומוס או טחינה או גבינה
תמשיכי עם הבקבוק אח"כ...
זה נשמע ממש בסדר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)