תזונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה
    אור*
    10/11/2009

בתי בת 6 חודשים ושבוע.

אתמול הייתי בטיפת חלב, היא עלתה בחודשיים 1/2 ק"ג לערך.

כעת היא שוקלת 7 קילו, האורך שלה 65 סמ.

האם היא בסדר?

נאמר לי לתת לה פחמימות במהלך היום, לשים במרק שלה אורז, פסטה, פתיתים וקינואה, וגם קיטניות (בנוסף לירקות ולהודו).

לגבי הקיטניות - יש קיטניות מועדפות שערכם התזונתי חשוב?

לגבי הפחמימות - האורז הפסטה וכו', האם אפשר לתת לה מהבישול שאני עושה לשאר המשפחה ואז לטחון לה?

אמרה לי לתת לה גם חביתה מקושקשת עם כף חלב בכדי שיהיה לה רך ואפשר גם לחם, רק שהיא תאכל, מפני שאת הפירות היא לא ממש אוהבת... ולא אוכלת.

מגיעה ל - 2-3 בקבוקים של 110 CC סימיליאק במהלך היום.

מה עוד אני יכולה לתת לה? איזה שילובים ?

אודה למענה...

תודה
    אור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונה

הוספת תגובה

• הי אור

מיכל אלומות-יהושע
    10/11/2009

אכן מדובר בעלייה קצת איטית אך כאשר מציבים אותה על העקומות היא נמצאת על אחוזון 50 גם במשקל וגם בגובה.
    לא רשמת משקלים קודמים- במידה ושומרת על העקומות ואין איזושהי ירידה דרסטית זה בסדר. כמובן שגם יש לשים לב שמבחינה התפתחותית היא בסדר.
    כעיקרון, לפי הנחיות משרד הבריאות החדשות ניתן לשלב בתזונה כמעט כל מזון מלבד : מוצרי חלב- מגיל 9 חודשים ודבש וחלב ניגר מגיל שנה.
    לכן, נסי לגוון לה את הארוחות (כלל חשוב מאוד בתזונה- גיוון) , כל מזון חדש שאת מוסיפה חכי 2-3 ימים עד להוספת המזון החדש הבא.
    לגבי אורז/פסטה- את יכולה פשוט לבשל עם המרק או להכין בנפרד ואז להכניס למרק ולטחון.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה המשקל שעליו לשקול לפ העקומה?

גלית
    10/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו