מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תפריט לבת שנה וחודשייםשלי15/11/2009
היי,
בתי בת שנה וחודשיים, שוקלת 9 ק"ג ונמצאת באחוזונים הגבוהים מבחינת גובה (אורך). לא היינו מס' חודשים בטיפת חלב, אז אני לא יודעת נתונים מדוייקים.
בגדול בתי אוכלת כל 3 שעות. היא לא אכלנית גדולה ולכן אני מעדיפה לתת לה ארוחות קטנות יותר ומרובות מאשר ארוחות גדולות. רציתי לדעת אם התפריט שלה טוב ומגוון מספיק:
05:00/ 06:00 - 150 מ"ל תחליף חלב אופטימיל.
08:00 /08:30 - חצי פרוסה עם קוטג' 5% או גבינה אחרת 5% .
11:00/ 11:30 - מגוון פירות + ויטביקס + שקדיה או טחינה גולמית.
13:30/ 14:00 - ארוחת צהריים: תבשיל ירקות עם מנת פחמימה (פסטה, אורז) ועוף לפעמים בקר.
16:30 - חצי פרוסה עם אבוקדו או טחינה גולמית וסילאן או יוגורט וטחינה גולמית. לא תמיד מסיימת.
18:30 - ארוחת ערב: פשטידה וגבינות או ביצה (כל פעם סוג אחר), גבינה, ירק, זיתים וקצת לחם. לפעמים אני משלבת בארוחה גם טונה או אבוקדו. חצי שעה לאחר סיום הארוחה היא מקבלת בקבוק עם 150 מ"ל אופטימל (לפני השינה) ולרוב שותה רק 100 מ"ל.
בין לבין שותה רק מים. בנתיים היא לא אוכלת חטיפים או ממתקים בכלל.
האם התפריט מספיק מגוון? האם כדאי להוסיף משהו?
בנוסף, יש לי מס' שאלות:
1. רציתי לדעת האם ניתן לתת ביצה כל יום?
2. האם ניתן לתת זיתים כל יום? בתי מאוד אוהבת זיתים ובערב אני נותנת לה 5 זיתים חתוכים כמובן לחתיכות קטנות.
3. מה עוד ניתן לתת בארוחת 16:30? האם ניתן לתת שוב פירות? או לשלב יוגורט עם פירות? היא כבר אוכלת פירות בבוקר וגבינות במהלך היום. הגבינות לעיתים גורמות לה לגזים, אז אני לא רוצה להגזים עם זה. ניסיתי יוגורט וגבינות מחלב עזים, אבל היא ממש לא התלהבה מהם.
4. בערב היא לא רוצה כ"כ לאכול לחם. האם יש לכן רעיון אחר לפחמימה שניתן לשלב בערב?
5. אנחנו אוכלים רק לחם מחיטה מלאה. האם כדאי לתת לבתנו לחם לבן או מחיטה לבנה? כיום אני נותנת לה לחם לבן, כי קראתי שהדיעות חלוקות לגבי חיטה מלאה וסיבים תזונתיים לילדים.
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט
בת-חן כהן18/11/2009מהמם- תפריט מצויין ומגוון!
לגבי השאלות:
1. מותר לתת ביצה כל יום.
2. מותר לתת זיתים כל יום.
3.ניתן לתת ב 16:30 פירות עם יוגורט או מעדן חלב אחר מסוג יוגורט עם פרי.
4. במקום הלחם בערב: פיתה או לחמניה, או מעט תפוח אדמה מבושל ללא תבלינים זה הולך טוב עם גבינה וירקות, תירס יכול להיות נחמד או כרובית בתנור. את יכולה לתת לה איזה לחם שאת רוצה- אולי היא תאהב יותר את הלחם שלכם...
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלה
שלי19/11/2009תודה רבה על תשובתך.
לגבי תירס - איך נותנים בגיל הזה תירס? אני יודעת שקלח תירס מומלץ כאוכל אצבעות, אך אני עוד לא נתתי לביתי, כי לא נראה לי שיש לה מספיק שיניים כדי להתמודד עם המשימה. יש לה בנתיים רק 3 שיניים + אחת שהחלה לבצבץ לפני יומיים. איך נותנים גרגירי תירס? גרגירי חומוס או אפונה אני נותנת מעוכים במזלג, כי אני מפחדת מחנק.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתירס
בת-חן כהן25/11/2009תירס את יכולה לתת או גמדי לנשנש אבל לבדוק שלא נחתכות חתיכות גדולות או טחון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)