מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעבר מאוכל טחון לרגיל- בת שנהשחר שלי 200816/11/2009
בוקר טוב,
אשמח לעזרה מכל מי שניתן. אז ככה, הבת שלי בת שנה ועד לפני שבוע הייתה אלרגית לחלב והיה אסור לי לתת לה בהנחיית הרופאה גם ביצים, חומוס, טחינה, בוטנים וכו'. לפני כשבוע עשינו לה בדיקות והאלרגיה לחלב עברה לה והיא נשארה אלרגית לביצים בלבד (בתקווה שגם זה יעבור, עוד חצי שנה יש לנו טסטים)- בגלל האיסור עד עכשיו של המוצרים האלו לא נתתי לה כמעט אוכל אצבעות כי לא היה לי לדוגמה מה למרוח לה על הלחם- הכול כמעט היה אסור ואפילו האצבעות של מטרנה- העוגיות האלו- יש בהן אבקת חלב רזה. כיום היא אוכלת בבוקר בקבוק, אח"כ פירות, אח"כ מרק טחון עם כל הירקות (טחון גס), אחה"צ סנביץ שאני חותכת חתיכות קטנות ונותנת לה ובלילה שוב בקבוק. הבעיה היא שהיא לא התנסתה באוכל רגיל ולבשבוע האחרון אני מנסה לתת לה ולפעמים היא לא כ"כ יודעת מה לעשות עם זה בפה- לפעמים שומרת את זה בחך, לפעמים נחנקת- אני נותנת לה בין לבין הרבה מים אז יוצא שהיא בולעת אבל היא לא ממש יודעת ללעוס ולבלוע. בסוף שבוע האחרון הכנתי לה קציצות עוף רכות רכות (ללא ביצה) עם תפוח אדמה רך והיה ממש קשה לתת לה לאכול את זה- זה לקח לי חצי שעה וכל הזמן בדקתי שהיא בלעה- ונתתי לה עוד מים ועוד מים. איך מלמדים את הילדה ללעוס ולבלוע? אני רוצה להפסיק את הטחון... ולהתחיל לתת לה ארוחות צהריים לא טחונות וגם שתלמד לאכול לבד...
אשמח לעזרה... וסליחה על אורך ההודעה כי אני בלחץ- כל הזמן שומעת - "מה? הבת שלך עוד אוכלת טחון"- אז נכון שלכל ילד ההתפתחות שלו אבל זה קצת מפריע לי... ודרך אגב, מבחינה מוטורית היא מפותחת מאוד אבל מבחינת האוכל לא.
תודה : )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחר
שרית עטיה-שמואלי17/11/2009קודם כל הרגעה
זה לא כל כך נורא בגיל שנה עדיין לאכול אוכל מרוסק. ולבתך יש גם "תירוץ טוב"
אם המצב לא מתקדם ממליצה לך לפנות למרפאה בעיסוק המתמחה באכילת תינוקות דרך הקופה לצורך הסתכלות ומתן כלים לעזרה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)