מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת שנתיים וארבעה חודשיםלי18/11/2009
אני מקווה שזה הפורום הנכון. אם לא, אשמח אם תפו אותי.
ביתי המקסימה בת שנתיים וארבעה חודשים. מיום היוולדה, אוכל לא מעניין אותה במיוחד. כיום, גובהה 90 ס"מ ובימים האחרונים הגיעה ואולי עברה מעט את ה - 11 ק"ג. היא עקבית על השוליים
התחתונים של גרף הגדילה (סביב אחוזון שלוש בעקומת משקל ביחס לגובה, אחוזון 50 בעקומת הגובה).
העניין הוא שהקטנה פשוט אוכלת מעט ויכולה שעות ארוכות לא לאכול או לאכול מעט מאד.
מלבד יציאות קשות מדי פעם, הילדה בריאה, נבונה, אנרגטית, מפותחת ומתפתחת יפה (טפו). השאלה שלי היא אם רק עצם המשקל הנמוך מצריך מעקב או בדיקה כלשהם.
שאלה נוספת - בארוחת הערב, אם אנחנו "לוחצים" עליה מעט, היא תאכל עוד כמה נגיסות. בייחוד כאשר היא מכריזה שהיא סיימה לאכול עוד לפני שהחלה או בחלוף ביס וחצי. השאלה היא האם נכון להתעקש אתה או שההתעקשות רק תרחיק את המטרה?
תודה רבה.
לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לבת שנתיים וארבעה חודשים
בת-חן כהן18/11/2009הי לי
דבר ראשון הייתי ממליצה לעשות לילדה בדיקת דם ולראות שאין חוסרים כלשהם- זה תמיד טוב מידי פעם.
עצם העובדה שביתך עיקבית בעקומות הגדילה מרגיעה מאוד.
אין צורך להתעקש מאוד אבל תמיד צריך להמשיך ולחשוף אותה לעוד מזונות ולאותם מזונות שכבר אוהבת שוב ושוב בלי להתייאש. כמובן שאין צורך ולא יועיל לעשות זאת בכח.
יש ילדים שלא מעניין אותם אוכל וזה יכול עוד להשתנות.
אם היא אוכלת חטיפים ושטויות בין הארוחות כנראה שזו הסיבה לארוחות הקטנות ורצוי להפסיק איתם כי זה סתם משביע בלי תועלת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד קצת
לי18/11/2009אחה"צ אחרי הגן יש התעסקות עם חטיפים אבל גם מהם אוכלת מעט מאד. האם כדאי גם את זה להפסיק?
ושוב, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי לי
מיכל אלומות-יהושע22/11/2009אני ממליצה להוריד את החטיפים , או לפחות להגביל את ההתעסקות סביבם.
חטיפים ממלאים וסותמים את התיאבון מה שגורם לאכילת כמויות קטנות מאוד של אוכל, או לחוסר אכילה כלל.
במידה וכן ניתן חטיף, נסי שיהיה במסגרת ארוחת 4 למשל , 3-4 שעות מארוחת הערב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)