מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסיקה לאכולנועה03/12/2009
שלום והצילו באופן כללי!
בתי בת ה-7 חודשים היא זעירת מימדים (5.500 ו-62 ס"מ)
לפני שלושה שבועות הפסקתי להניק בהוראת הרופא ועברנו לתחליף חלב (איזומיל, בגלל בעיות אלרגיה).
הצלחתי במאמצים רבים, שירה ריקודים והסחות דעת להאכיל אותה משהו כמו 4 פעמים ביום 150 סיסי וסוף סוף היא העלתה במשקל.חשבנו שעכשיו הכל רק ישתפר.
פתאום, לפני שבוע היא נכנסה לשביתת אוכל. היא מסרבת לאכול, אחרי לילה בלי אוכל היא אוכלת 60-80 וזה מספיק לה, משם צפונה זה בריב. אחר כך במשך היום המטפלת לא מצליחה להאכיל אותה בכלל, גם לא אחרי חמש ושש שעות.
אני נואשת. היא פשוט הפסיקה לאכול, כשמכריחים אותה היא מגיעה למקסימום 100 סיסי בארוחה. ויש אולי שלוש כאלה ביום.
מה לעשות? אני דואגת נורא! (זה כבר 5 ימים ככה)
(גם בהוראת הרופא אנחנו לא נותנים לה ירקות או פירות, בינתיים עד שתגיע למשקל סביר היא מקבלת רק תמ"ל)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם לי יש בעיה דומה
אור06/12/2009היי...
נראה לי שיש לנו בעיה קצת דומה...
הבן שלי בן שמונה חודשים וכבר חמישה שבועות שהוא פתאום מסרב לאכול. הוא אוכל אולי ארוחה אחת ביום מרצון ושאר הארוחות אני מצליחה להאכיל אותו רק כשהוא ישן.
זה מצב מתסכל ונוראי!!!
הרופאה לא מצאה שום בעיה רפואית ורק עכשיו לאחר שהבינה שכבר הרבה זמן הוא בקושי אוכל ושהוא מתחיל לרדת במשקל, נתנה לי הפניות לכל מיני בדיקות.
יכול להיות שמדובר בהפרעת אכילה למרות שזה מאוד מוזר כי לפני הופעת החוסר תיאבון הוא אכל יפה ועלה יפה במשקל בדיוק כמו שצריך.
אין לי מושג מה יכולה להיות הבעיה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאור
שרית עטיה-שמואלי06/12/2009הי אור
ראי את תשובתי לנועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנועה
שרית עטיה-שמואלי06/12/2009שלום נועה
זה בהחלט מתסכל .
היא קטנה ואני בהחלט מבינה את דאגתך.
עם זאת אסור לנו להפוך את האכילה לשדה קרב.
ממליצה לך בחום לפנות לאחת מהמרפאות שפועלות היום בבתי החולים.
כגון המרפאה לאכילה בגיל הרך בשניידר - שם תפגשי צוות רב תחומי (רופא,אחות,דיאטנית,פסיכולוגית,מרפאה בעיסוק) שהוכשרו בדיוק למצבים כאלו ויתנו בידיך כלים להתמודד ולהאכיל את בתך בצורה המתאימה לה ביותר.
אני יודעת שקיימות מרפאות כאלו גם בדנה -איכילוב ובתל השומר ובוולפסון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)