מסרב לאכול מבקבוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מסרב לאכול מבקבוק
    הילה
    09/12/2009

שלום,
    בני בן 5 חודשים.
    יונק מלא מגיל אפס. יחד עם זאת, אכל מבקבוק מגיל אפס בתדירות של פעם בשבוע (בדר"כ בסופי שבוע וע"י אביו) - תמיד חלב שאוב.
    מאחר ואני חוזרת לעבודה כשימלאו לו 6 חודשים, רציתי להתחיל בתהליך גמילה מהנקה בשעות בהן אעבוד ובכוונתי להמשיך ולהניק אותו 2-3 פעמים ביום גם לאחר שאחזור לעבוד (בוקר וערב לדוג'').

בגיל 4 חודשים התחלתי להאכיל אותו מבקבוק בתדירות יומיומית אך ככל שעברו הימים התנגדותו לבקבוק גדלה וכיום אינו אוכל אפילו טיפה מהבקבוק וכל נסיון (אפילו של שניה) מסתיים בבכי וצרחות וכמובן - בהנקה.
    ניסיתי הכל: סוגי בקבוקים ופיטמות, האכלה ביום ובערב, כאשר הוא רגוע וכאשר מאוד רעב, תוך כדי הנקה וגם לא, אני ניסיתי להאכילו וגם בעלי והסבתא. ניסינו תחליף וגם חלב שאוב.
    לא מוכן בשום אופן!
    יש לציין כי התחלתי להאכיל אותו במוצקים בכפית ולרוב אוכל ונהנה מהאוכל.

שאלותי:
    א. במידה ולא יחול שיפור, האם התפריט הנ"ל יכול להוות פיתרון לבעיה:
    בוקר - הנקה
    במהלך היום: פירות, מרק ירקות ועוף/הודו טחון, טחינה, אבוקדו ועוד.
    החל מ-16:00 (כאשר אחזור מהעבודה) - הנקות

ב. האם ניתן להתחיל להשקות אותו במים מגיל חמישה חודשים על מנת שיתרגל?
    במידה ומסרב לשתות מים מבקבוק - האם יכול לסחוב את היום עד שאחזור הביתה בלי שתיה?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מסרב לאכול מבקבוק

הוספת תגובה

• בעיה דומה

שרון יוסף
    14/12/2009

גם לי יש את אותה הבעיה. בתי בת החמישה וחצי חד' מסרבת לבקבוק (גם אנחנו ניסינו הכל).
    לאכול בכפית מסכימה אך כמויות מזעריות בלבד (כשתי כפיות במקרה הטוב).
    בעוד כשבועיים אחזור לעבודה, האם ניתן בזמן זה להרגילה לארוחות בכפית והאם אלו יספיקו בזמן העדרותי (8 שעות) ללא צורך בבקבוק? האם תסתדר ללא שתיה?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להילה

שרון יוסף
    15/12/2009

הי הילה,סליחה שאני נדחפת...
    אבל עד שיענו לך (ולי) רציתי לדעת איך מתקדם (עבר שבוע מאז שרשמת את ההודעה)
    גם לי יש בעיה דומה, הבת שלי בת כמעט חצי שנה מסרבת לבקבוק, ונראה לי שאין לזה צ'אנס.
    אני אמורה לחזור לעבודה ואין לי מושג מה יהיה
    גם מים מבקבוק לא מסכימה
    ומכפית אוכלת כמות של עד שתי כפיות...
    רציתי לדעת אם הצלחתם להסתדר איכשהו
    ולשמוע ממך רעיונות...

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי שרון

הילה
    19/12/2009

היי שרון,
    גם השבוע כלום לא התקדם. ניסיתי במהלך השבוע לקנות בקבוק של טומי טיפי (בשילב), כוס מיוחדת ללא נזילות, פיטמת סיליקון כדי שיתרגל למרקם.
    ניסיתי גם לתת לו לשתות מלון מבקבוק (יום לפני כן אכל מכפית ומאוד אהב) - כאמור, כלום לא עזר...
    בינתיים החלטתי להרפות, להמשיך עם ההאכלה בכפית (דייסה טרם ניסיתי) ולקוות לטוב כשהמטפלת תתחיל לעבוד (אך מאוד מודאגת...).
    נראה לי שרק אז, ואחרי מספר ימים קשים, דברים יתחילו להשתנות...
    בהצלחה, הילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי הילה

שרון יוסף
    21/12/2009

גם אני עשיתי הפסקה עם הנסיונות ואתמול חשבתי על משהו - לתת לה להחזיק לבד את הבקבוק... והיא תכניס אותו לפה כמו שהיא עושה עם כל דבר. באמת ישר הכניסה לפה ומאוד התלהבה מהרעיון, הבעיה שהתייחסה לזה כאל משחק ובסופו של דבר שתתה מילימטר (ניסיתי לבנתיים רק עם מים רתוחים) אבל זו התחלה טובה, שכן עד כה צרחה רק מלראות את הבקבוק...

בלית ברירה הארכתי את חופשת הלידה ב- 3 שבועות נוספים, מקווה שאני לא דוחה את הקץ ודברים באמת ישתפרו עד אז, כי אני לא מסוגלת לעשות לה בכח ולשמוע אותה בוכה וצורחת בלי סוף.

אגב, ניסיתי גם דייסה אבל נמאס לה אחרי שתיים שלוש כפיות, נראה לי שלא תהיה ברירה אלא להרגילה לבקבוק!

בהצלחה לך ולי ולכל האימהות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי שרון

מיכל אלומות-יהושע
    17/12/2009

ראי תשובתי להילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי הילה

מיכל אלומות-יהושע
    17/12/2009

המעבר מהנקה לבקבוק הוא תהליך שיכול להיות ארוך ולכן דורש סבלנות.
    אני ממליצה שבעלך/סבא/סבתא ינסו להאכיל אותו בבקבוק כשאת אינך בסביבה מכיוון שכאשר את נמצאת לידו הוא ידע שההתעקשות משתלמת ובסוף הוא יקבל הנקה.
    את יכולה לנסות להסמיך לו את התמ"ל למרקם כפית, ע"י דייסה, או להסמיך חלב אם שאוב עם דייסה למרקם כפית.
    מים- מומלץ מגיל חצי שנה כאשר יגדיל את ארוחות המוצקים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. שאלה נוספת

הילה
    19/12/2009

תודה על התשובה.
    אודה אם תוכלי לענות גם על השאלות הבאות:
    מה לגבי ערבוב חלב-אם עם פרי מרוסק?....
    איזו דייסה מומלצת?
    האם מנת פרי ומנת מרק טחון יכולות להספיק עד שאחזור הביתה (8 שעות) מבחינת שתיה?
    תודה מראש, הילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני

י
    21/12/2009

עברתי אותו דבר אבל עם בן 3חודשים...
    לקח לי חודש להרגיל אותו!
    עשינו כך: בן זוגי האכיל אותו, אני יצאתי לגמרי מהבית כדי שהוא אפילו לא יראה אותי. לפעמי הוא צרח אפילו שעה שלמה (הוא מאוד עקשן) אבל לא ויתרנו לו. בסופו של דבר הוא הרי רעב...
    לקראת הסוף כבר הייתי מאוד לחוצה כי הייתי חייבת לחזור לעבודה והוא עדיין צרח ובגן לא5 רצו לקבל אותו בלי שיהיה מורגל לבקבוק. אז במקום תמל נתתי לו לתקופה חלב שאוב (כדאי לעשות סטוק כי קשה לשאוב עם עבודה) וגם הוספתי לו כפית של סוכר ענבים. אחרי שהוא כבר לא התנגד לבקבוק הורדנו בהדרגה סוכר ענבים (השתמשנו בסוכר ענבים כשבועיים אולי פחות).
    כשכבר הוא שתה חלב שאוב מבקבוק בלי סוכר ענבים ללא התנגדות, הרגלית אותו לתמל וזה לקח צי צק- יומיים שהאכלתי אותו בבית רק תמל.
    בהדרגה הורדנו את הארוחות של החלב השאוב והחלפנו בתמל..
    בהצלחה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

שרון יוסף
    21/12/2009

תודה על הטיפ,
    עם מי התייעצת לגבי סוכר ענבים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה

הילה
    29/12/2009

הבעיה שבעלי יוצא לעבודה בסביבות 8:00 וחוזר בערב ואני נמצאת לבד. ובסופ"ש גם נסיונות של 5 שעות נכשלו....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו