מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה שאלות על תזונת תינוק בן חצי שנהלילך23/12/2009
שלום רב,
יש לי תינוק בן חצי שנה שוקל בערך 8 ק"ג ורציתי לשאול האם התפריט שלו מספיק לגילו
5 ארוחות תמ"ל 120 מ"ל מתוכן 2 הנקות
פירות טחונים בבוקר
ירקות ועוף טחונים צהריים
הילד בריא ושמח ומתפתח יפה
רק שאמרו לי כמה אימהות ש-120 מ"ל זה מעט יחסית האם יש צורך להוסיף משהו?
מהו תוסף מזון למטרנה?מתי משתמשים בו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי לילך
מיכל אלומות-יהושע24/12/2009לא רשמת את שעות הארוחות. חשוב להקפיד על מרווחים של 3-4 שעות בין כל בקבוק/ארוחה, כך יפתח תחושת רעב ויגדיל את הכמויות.
באופן עקרוני, אם עולה יפה במשקל, בהתאם לגילו, ומתפתח יפה, כנראה שהתזונה מספקת.
את יכולה לרשום לי את שעות הארוחות והכמויות ואתייחס לכך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמויות שהתינוק אוכל
לילך24/12/2009הילד אוכל כל 3 שעות
5 ארוחות חלב מתוכן 2 הנקות-בקבוקים 120-150 מ"ל
פרות טחונים בערך 130 ג'ר שנאכלים בבוקר מחזיקים אותו לשעה+
ירקות ובשר הודו/בקר גם כ-150 גר' להכל אוכל בצהריים מחזיק אותו שעה +* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה מסקרנת מאמא לתינוק בן 4 חודשים
שרי24/12/2009היי, יש לי שאלה אלייך...
ראיתי שאת מניקה פעמים ביום. הכוונה היא בוקר וערב נכון?
אני אמורה לחזור לעבודה ומעוניינת גם להניק פעמיים-שלוש ביום
מנסיונך-האם החלב נשמר ומחזיק מעמד? כמה זמן את כבר כך?
תודה מראש :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לאמא שחוזרת לעבודה
לילך25/12/2009גם אני חוזרת עוד שבוע לעבודה אחרי חצי שנה עם התינוקי שלי והנקתי מלא עד גיל 5 חודשים. הוא כבר במשך חודש מקבל 3 בקבוקי תמ"ל וההנקה מתבצעת בבוקר(6) בחזרה מהעבודה(4) ולפני שינה לפעמים.
לא היה לי גודש כי עשיתי הכל בהדרגה ז"א:
התחלתי מבקבוק 1 בבוקר של תמ"ל במקום הנקה ובהדרגה הוספתי עוד בקבוקים
הגוף מגיב בהתאם והוא מפחית לך את החלב בשעות שאת עובדת.
להגיד לך שאני מרגישה מלאה בהנקות שלי איתו היום-לא כמו פעם...
יש לך אפשרות כמובן לשאוב בעבודה בקבוקים ואז לשמר את כמויות החלב כבהנקה מלאה זו החלטה שלך.
מה גם מגיל 4 חודשים אפשר לתת מוצקים פירות וירקות טחונים זה לא תופס מקום במקום הנקה אבל מחזיק אותם לשעה + ארוחת פירות ושעה + ארוחת ירקות
מקווה שעזרתי
הילד מתפתח במשקל טוב מה שמראה לי שהוא יונק ואוכל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך ובהצלחה לשתינו :-)
שרי26/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)