מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה באכילה - תינוקת בת 4 ח' (דחוף)אמא של יעל03/01/2010
שלום,
יעל בת 4 חודשים. בשבוע הראשון לחייה הייתה ניזונה מסימילאק, כפי שהתחילו בבית החולים.
לאחר שבוע, היא אכלה חלב אם שאוב בבקבוק במשך חודשיים וחצי מלאים.
לאחר מכן, עם התמעטות החלב, התחלתי לשלב לה מטרנה עד שבהדרגה התחילה לאכול 4 ארוחות מלאות ביום (זוהי כמות הארוחות שלה ביום).
ברגע שהתחילה לאכול את המטרנה כל יום, ללא שילוב של חלב אם, יעל פורצת בבכי ברגע שמתחילה לאכול. בכי חזק, עד האדמה בפנים והזעה, תזוזה של הראש והגפיים, הוצאה של הפטמה. נראה כי היא רעבה אך "מתאבקת" עם הבקבוק. זה נמשך עד שמסיימת את הבקבוק (לאחר הרבה הפסקות).
הבטן שלה "מרעישה" כבר מהלגימה הראשונה.
המחזה הקורע לב הזה כבר נמשך כחודש. זה לא היה קיים בשום צורה כשאכלה חלב אם!
בין הארוחות היא שלווה ורגועה וגם חוזרת להיות כזו אחרי שמסיימת לאכול.
הבעיה היא ממש נקודתית וצורמת תוך כדי האוכל.
אני נותנת לה סימיקול 0.9 כרבע שעה לפני כל ארוחה ללא הטבה. (בחלב אם לא הייתה מקבלת סימיקול כל התקופה אלא רק בהתחלה).
יש לציין כי התינוקת אוכלת בין 150-210 בכל ארוחה ועולה יפה במשקל. וכן, לא חשנו בבעיה במעבר מחלב אם למטרנה, ללא בכי או תחושה כי ישנה בעיה במעבר הטעמים. המעבר היה נוח.
מבחינת יציאות- יציאות בדרך כלל יום כן יום לא.לפעמים גם כל יום. יציאות צהובות משחתיות.
אני ובעלי אובדי אצות...,
1. האם יש טעם להחליף מטרנה לסימילאק?
2. כיצד מומלץ לנהוג לאור התמונה המתוארת?
מודה ומעריכה את התשובה
לירון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללירון היקרה
אוה03/01/2010כשקראתי את ההודעה שלך תיראת בידיוק אותו מצב אצל הבן שלי אדם שהוא כרגע בן 4 חודשים וחצי.
בבית חולים נתנו לו מטרה ובבית ינק במשך חודש וחצי . מאז ועד היום הוא אוכל מטרנה עם יציאות נורמליות ותקינות.פעם ביום אפילו פעם ביומיים.
בגיל חודשיים ועד לפני חודש עשה לי את אותה הסצנה. היה מתעצבן ובוכה בהיסטריה לאחר כדקה שהיה מתחיל לאכול. אך לאחר הארוחה או לפני לא היה בוכה, חשבתי שיש לו כאבי בטן כי כל פעם כשהיה בוכה הבטן שלו הייתה עושה רעשים והיה עושה גזים. אבל התיעצתי עם המון רופאים ואחיות בטיפת חלב וראו שהבטן גמישה והאמת שהוא אף פעם לא סבל מכאבי בטן , תודה לאל התברכתי בנושא הזה. לכן זה היה שוק בשבילי כשהוא היה בוכה דווקא באוכל.
מה שפטר את הבעיה היא שהחלפתי לו מפיטמה ממספר 1 ל-2 והבעיה נפטרה. ככל הנראה שהילד היה רעב והיה מתעייף למצוץ את הפיטמה עם מספר 1.
אני ממליצה לך להתמקד בתחליב חלב אם אחד ולא לשלב גם סימילאק וגם מטרנה.
גם אני חשבתי שהבעיה באוכל ונתתי לו שבוע סימילאק והצטערתי על זה . קודם כל לא אהבתי שהאבקה לא נמסה מייד כמו במטרנה למרות שהם כותבים על הקופסה שזה "איזי מיקס" אז ממש לא!!
וחוץ מזה היציאות היו קשות עם סימילאק. אז חזרתי למטרנה והילד טפו טפו טפו אוכל בסדר, 4 פעמים ביום בערך כל 4 שעות.
מקוה שהחלפת הפיטמה תעזור ואם אכן זאת הבעיה , אשמח לדעת אם עזרתי.
:) בהצלחה
אוה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאוה
אמא של יעל03/01/2010היי אוה,
תודה רבה על ההתייחסות.
שיניתי את הפטמה למס' 2 כבר כשהתחילה עם הבכי הזה. ואני לא מאמינה שזה מהבקבוק כי היא אוכלת ממנו מהיום שנולדה.
עכשיו עלה לנו רעיון שאולי הבכי נובע כתוצאה מחימום הבקבוק. קניתי מחמם בקבוקים של אוונט לשימוש בחורף ויכול להיות שהיא מעדיפה מים פושרים מאשר חמימים.
אני ממש מקווה שזו הבעיה.
אני גם לא מתלהבת להחליף לסימילאק - האבקה שם נוראית.
שנגדל אותם בנחת :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)