לתינוק שלי נמאס מהפירות...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לתינוק שלי נמאס מהפירות...
    תמר
    06/01/2010

שלום וברכה,
    בני בן 11 חודשים ולאחרונה נמאס לו מהפירות בבוקר.
    אוכל אותם בחוסר חשק ולא מוכן ליותר מכמה כפיות...
    חבל לי שארוחה חשובה מתפספסת רק כי אני נותנת לו משהו שהוא לא כ"כ אוהב.
    אשמח לקבל הצעות לתחליף ראוי לפירות.
    בנוסף, האם חובה עליו לאכול בכל מקרה פרי אחד במהלך היום מידי יום ביומו?

תודה רבה,
    תמר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לתינוק שלי נמאס מהפירות...

הוספת תגובה

• נמאס מפירות

נורית קליפר
    07/01/2010

הי תמר,
    ראשית, חשוב שהורים יזכרו כי כמות המזון שתינוקות, פעוטות וילדים אוכלים קטנה מזו שמבוגרים אוכלים. כך שתינוק שאוכל מספר כפיות לארוחה יכול בעצם לאכול באופן מספק לארוחה לגילו בעוד שהורה יכול להרגיש כאילו שהתינוק לא אכל כלום.
    את יכולה לנסות ולהציע דייסת סולת/קוואקר (על בסיס תמ"ל (מכיוון שחלב לא מומלץ עד גיל שנה) את יכולה לנסות ולערבב פרי בפנים אולי השילוב הזה יותר ימצא חן בעיניו. את לא ציינת אם הוא כבר אוכל מוצרי חלב? מגיל 9 חודשים ניתן לשלב מוצרי חלב בתפריט (רק לא חלב פרה עד גיל שנה). את יכולה להציע לו יוגורט לא ממותק עם פרי מעורבב או סנדוויצ'ון מלחם רך עם אבוקדו.

יכול להיות שבנך יתלהב לאכול באופן עצמאי כך שאת יכולה לנסות ולהציע לו פרוסות דקות של אגס או מלון (או פרי אחר רך) וכך הוא יוכל לאחוז ולאכול לבד.

שימי לב, לכל תינוק יכולות מוטוריות שונות כך שחשוב לשים לב שהטקסטורה שמוגשת מותאמת ליכולת לעיסה ובליעה של בנך.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו