סידן ואי סבילות לקטוז

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סידן ואי סבילות לקטוז
    אלונה
    06/01/2010

שלום רב!
    עד גיל שנתיים בני ניזון בנוסף למזון הרגיל מתמ"ל על בסיס חלב.
    כבר מגיל חצי שנה כאשר ניסיתי לחשוף אותו לגבינות ויוגורטים הוא לא אהב זאת כלל ואחרי נסיונות רבים בהם טעם הפסיק אפילו לטעום.
    בגיל שנה ניסיתי לתת לו חלב ניגר וכתגובה הוא שילשל.
    בטיפת חלב אמרו לי להמתין עם חלב ניגר ולנסות מוצרי חלב שונים אחרים.
    הילד סירב לאכול, מדי פעם אכל 2-3 כפיות מעדן וגם זאת בקושי רב.
    לאחר חצי שנה (בגיל שנה וחצי) ניסיתי לתת לו שוב חלב ושוב התגובה היתה שלשול.
    לקראת גיל שנתיים (בגיל שנה ו10 חודשים) הילד החל להקיא כל פעם לאחר שנתתי לו תמ"ל (לא החלפתי אותו וזה אותו התמ"ל שנתתי לו תמיד).
    המליצו לי לתת לו תמ"ל ללא לקטוז ואכן הדבר עזר.
    לאחר שבוע ניסיתי שוב לתת לו תמ"ל על בסיס חלב ושוב הוא הקיא.
    בגיל שנתיים גמלתי אותו מהתמ"ל לגמרי והוא אינו מתקרב כלל למוצרי חלב פרט לחלב עם קורפלקס (אני נותנת חלב דל לקטוז).
    לאחר שפניתי לגסטרו ילדים נאמר לי שיש חשד לאי סבילות לקטוז אך אין זה בטוח וכדי לבדוק את העניין יש לתת במשך שבוע ואחר כך לתת חלב רגיל ובמידה והשלשול/הקאה יתחדשו אכן יהיה ניתן לומר בבירור שזהו אי סבילות לקטוז ואגיע להדרכה תזונתית הכוללת תוספת סידן.
    אני מתלבטת מאוד מה לעשות מכיוון שאיני נותנת לבני אנטיביוטיקה ובטח ובטח לא כאשר אין לו שום דבר.
    נראה לי קצת מוזר לתת אנטיביוטיקה לילד בריא כדי שישמש כשפן נסיונות.
    האם לאא מספיק הקשר בין זה שאני נותנת חלב ומיד מופיע שלשול?
    האם יש בדיקה אחרת שניתן לעשות ללא התערבות אנטיביוטית?
    ובכל מקרה הוא אינו אוכל חלב ופי החישוב שלי אינו מקבל 500 מ"ג סידן בתפריט היומיומי. האם קיימת תוספת סידן לילד כה קטן? ומה הכמות שיש לתת? והאם מנת יתר של סידן מסוכנת? (אמרו לי שיכולה לגרום לאבנים בכליות)
    והאם יש לתת תוספות נוספות נוכח זה שאינו אוכל מוצרי חלב?
    תודה מראש וסליחה על כמות המידע והשאלות. פשוט כבר איני יודעת מה לעשות...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סידן ואי סבילות לקטוז

הוספת תגובה

• פספסתי את שם האנטיביוטיקה - פלג'ל

אלונה
    06/01/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי אלונה

מיכל אלומות-יהושע
    07/01/2010

אכן קיימים בשוק תוספי סידן לגילו. אני לא יכולה להמליץ על תוסף מכיוון שלא שמעתי מה אוכל במהלך היום וכמה. במידה ולא אוכל בכלל מוצרי חלב את יכולה להמשיך בוקר וערב עם תמ"ל ללא לקטוז אשר יספק לו סידן .
    אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית קלינית בקופ"ח הקרובה לאיזור מגורייך ולהתייעץ איתה על תחליפים למוצרי חלב ובמידת הצורך על תוספת סידן וכן להמשיך בבירור אם אכן מדובר ברגישות ללקטוז ( אני מניחה שאם הוא משלשל אחרי תמ"ל חלבי רגיל ולא אחרי תמ"ל ללא לקטוז אז כן ישנה רגישות אך מומלץ להתייעץ עם רופא ילדים).
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו