מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה מספקת ומגוונתאמאלה12/01/2010
שלום, בני היקר בן 7.5 חוד', אחוזון 75 משקל ואחוזון 90 גובה
רציתי לדעת אם התפריט שאוכל עכשיו הוא בסדר כי יש לי כמה שאלות ברשותכן
06:00 תמ"ל 240
10:30-11:00 פירות, לא יודעת כמות cc אבל זה בסביבות 2 פירות טחונים (אין שיניים)
12:30-13:00 עוף+ הודו טחון עם ירקות כתומים בעיקר לעתים גם עם חיטה או גריסים,, לא יודעת כמות אבל אוכל ירך+עוף טחונים + גזר, בטטה קטנה וקצת דלעת / אבוקדו
16:30-17:00 ירקות שורש +אורז טחונים או עם פרי או איזשהו שילוב אחר
19:00 תמ"ל + 3 כפיות דייסה 240 עד הבוקר
שאלותיי -
1. בבוקר הוא אוכל את כל ה240 ונראה כאילו היה אוכל עוד, יכול לבכות אפילו שנגמר. אבל אם אני אכין לו עוד הוא ידחה את הבקבוק, מה שגורם לי להסיק שסתם טעים לו. הגיוני?
2. ארוחת אחה"צ מטרידה אותי - הוא לא אוכל הרבה יחסית בשעה הזאת, ארוחת הצהריים 'יושבת' לו טוב וזה בסדר, אני כמובן לא מכריחה. אבל לארוחת הערב הוא מגיע מורעב!!!! האם לתת יותר מ240 תמ"ל? חשבתי על זה שגם ככה אני שמה עוד כפיות דייסה על התמ"ל אז אם אני אוסיף מים מבחינת קלוריות זה לא ישנה וככה לא יתבאס שנגמר הבקבוק...
3. כיצד עוד ניתן לגוון את ארוחת אחה"צ? אני לא מתה על הרעיון שיאכל עוד פירות אבל כמה ירקות כתומים אפשר לאכול?...
4. כמה מים צריך לשתות? שותה ביום בערך 300 מל
מה דעתכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתן עלי פעם רביעית. למה??
רות13/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי דנה
מיכל אלומות-יהושע14/01/2010סליחה שאיכשהו דילגנו עלייך.
לפי דעתי התפריט נראה מצוין. אני לא הייתי ממליצה על תוספת דייסה, בעיקר כשהמשקל תקין לגמרי.
1. את יכולה לנסות להכין 300 מ"ל בבוקר, ללא הדייסה ולראות אם אוכל יותר. לפעמים כשאר יש הפסקה בין שתיית הבקבוק עד לבקבוק הבא הקטנטנים לא יקבלו עוד בקבוק ולכן נסי להכין מלכתחילה כמות גדולה יותר.
2. ארוחת צהריים- יש הפרש שעות קטן בין הארוחה של 11:00 לצהריים (שעה וחצי). נסי לרווח את הארוחה כך שיאכל אחרי 3-4 שעות ( ז"א צהריים ב-14:00, אחה"צ ב-17:00 וערב ב-20:00).
כך גם יאכל יותר וגם יגיע רעב, אך במידה, לארוחות.
3. גיוון- להוסיף בשר בקר שמכיל יותר ברזל מעוף. במקום חיטה/גריסים אפשר פתיתים/פסטה/בורגול/תפו"א/אורז ...מוצרי חלב- מגיל 9 חודשים וחלב ניגר/דבש מגיל שנה.
את יכולה גם להוסיף ביצה לאחת הארוחות .
4. מים- לכל 10 ק"ג ראשונים 100 מ"ל. יש לקחת בחשבון גם נוזלים ממרק ותמ"ל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)