תפריט לבן שמונה חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפריט לבן שמונה חודשים
    רונית
    17/01/2010

שלום, אני חוזרת על שאלתי מהשבוע שעבר שלא נענתה:

אני רוצה להתייעץ בנוגע לתזונה של בני ולוודא כי לא חסרה לו ארוחה או האם יש לבצע שינוי בתפריט היומי שלו:

6:00-7:30 התעוררות ויניקה
    11:30-12:00 מנת עוף וירקות
    15:00 מנת פירות
    16:00-17:00 יניקה
    18:30-19:00 ארוחת ערב קלה
    20:00-21:00 יניקה (בד"כ ישנה יניקה נוספת ממש לפני השינה)
    + יניקת לילה אחת בשעה לא קבועה.

בעבר היה מקבל בקבוק חלב שאוב ב-9:00 אך לאחרונה בשעה הזאת או שהוא לא רעב (מגיע שבע מהבית) או שהוא ישן. כאשר מתעורר מקבל כבר ארוחת צהריים שכן אחרת לא יהיה מתי לתת לו (או שזה יהיה במקום הפירות). שאני לוקחת אותו אני מרגישה שהוא רעב למרות שאכל לפני זה פירות (אבל אם מציעים לו בגן חלב לאחר הפירות הוא מסרב). אני גם חוששת שאולי זו הסיבה שהוא ממשיך לאכול בלילה (למרות שהיו תקופות שישן לילות שלמים).
    בערב אנחנו נותנים עגבניה מגורדת עם ביצה קשה עם קצת אבוקדו או טחינה, או דייסת קוואקר על בסיס חלב אם או כרובית מעוכה עם טחינה (אבל בדרך כלל עגבניה עם ביצה). אשמח לדעת גם בהקשר הזה האם יש מקום לגיוון נוסף, יצוין שלא תמיד מסיים את המנה ולמעשה משלים ביניקה. האם יש מקום להכין ארוחה המורכבת מכמה מנות או שמוקדם לזה? למשל בקרוב כאשר ניתן יהיה לשלב דברי חלב וניתן לו יוגורט, איך נשלב זאת בארוחת הערב?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תפריט לבן שמונה חודשים

הוספת תגובה

• תוספת

רונית
    17/01/2010

שכחתי לציין שהוא אוכל מנה גדולה יחסית של עוף (או בשר) עם ירקות מבושלים בצהריים, והשאלה אם זה לא בא על חשבון דברים אחרים. (זה מה שהוא הכי אוהב מה גם שמן הסתם הוא מגיע רעב לארוחה).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לבן 8 חודשים

בת-חן כהן
    17/01/2010

הי רונית
    נראה כי את ממש מגוונת יפה את התפריט של בנך ואם הוא עולה יפה במשקל הרי שהתזונה מספקת את צרכיו. בקשר לגיוון- את יכולה לעשות לו גם חביתה בערב אבל בסה"כ זה ממש בסדר. כשיאכל דברי חלב אני הייתי ממליצה לעבור מארוחת ה-16:00 למעדן חלב

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! שתי שאלות הבהרה

רונית
    18/01/2010

1. האם לא חסרה ארוחה של חלב במהלך היום?
    2. להחליף את ארוחת 4 במעדן - הכוונה במקום להניק אותו בשעה זו לתת לו מעדן (מבחינתי מעדן=יוגורט לא הייתי רוצה לתת משהו עם סוכר) וזה אמור להחזיק עד ארוחת ערב או להניק אותו בין לבין? כי אם לא אז יוצא שמהצהריים עד הערב אוכל רק פירות ומעדן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו