מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חצי שנה- בבקשה עזרהמלי25/01/2010
שלום,
בתי בת חצי שנה ושבוע. אחוזון עליון בגובה ובמשקל. בריאה.
עד היום היא יונקת בלבד. מגיל חצי שנה עשיתי לה טעימות, לא כל יום אך יצא לה לטעום בטטה, קישוא, אבוקדו, גזר, תפוח ובננה. את הירקות הכנתי באידוי.
התחלתי עכשיו לשלב את ירקות.
יש לי כמה שאלות בבקשה:
1. מה הכמות שאני צריכה להאכיל אותה עכשיו? כשאני נותנת לה פירות וירקות מה כמות?
2. משרד הבריאות מנחה להוסיף דייסת דגנים בין גילאים 4-7 חודשים: הבנתי כי דייסה בייתית הכי בריאה, יש לכם מתכון? כל כמה זמן יש להאכילה בדייסה? האם אני צריכה להוסיף לה חלב שלי?
3. מתי עליי להוסיף בשר/ עוף?
4. האם הייתי צריכה לחשוף אותה ליותר ירקות/ פירות?
5. האם אני צריכה להוסיף לה מים לשתות או מספיק לינוק?
6. אני מבינה שיש להאכיל בכפית- וזה מה שאני עושה ואני מרשה לה להושיט יד. האם בסדר?
אשמח לתשובה על כל השאלות.
תודה רבה רבה,
מלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מלי
מיכל אלומות-יהושע26/01/2010אנסה לענות על כל השאלות:
1. כמות- צאוד אישי ותלוי בביתך. כעיקרון מנה שמחליפה בקבוק היא מנה בכמות זהה לזו של הבקבוק. בהתחלה הכמויות יהיו קטנות יותר וייתכן ותדרוש בקבוק כהשלמה אך עם העלייה בגיל נסי לא להשלים עם בקבוק ע"מ שתגדיל כמויות.
2. עוף/בשר- מומלץ להתחיל בעוף או הודו אדום ולעבור לבשר בקר בעוד כחודש
3. פירות וירקות- המשיכי להציע. ירקות כמרק בצהריים עם עוף ופירות כארוחת 4.
4. מים- את יכולה להתחיל לתת מים בבקבוק אחרי כל ארוחה. בהתחלה הכמויות יהיו קטנות ולאט לאט תתרגל ותגדיל כמויות.
6. בסדר גמור. תני לה לגעת ולשחק עם האוכל , לנסות לאכול לבד. כך היא לומדת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, דייסת דגנים-שאלה נוספת
מלי26/01/2010תודה רבה רבה על המענה.
שאלה נוספת קטנה: משרד הבריאות מנחה להוסיף דייסת דגנים בין גילאים 4-7 חודשים:
איזה דייסה אני אמורה לתת לה? כל כמה זמן יש להאכילה בדייסה? האם אני צריכה להוסיף לדייסה חלב שלי?
האם דייסה בהכנה בייתית יותר טובה? יש לכם מתכון?
ושוב תודה על העזרה,
מלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדייסה
מיכל אלומות-יהושע28/01/2010הוספת הדייסה אינה חובה.
את יכולה להוסיף דייסה לתמ"ל שאת מכינה לפי ההוראות שע"ג האריזה.
סוג הדייסה לא משנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)