בן שנה - זקוקה להכוונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנה - זקוקה להכוונה
    מישל
    08/02/2010

שלום,
    בני בן שנה, גבוה ושמנמן לגילו (11.6 ק"ג), מתפתח בהתאם לגיל, אך רק לאחרונה החלו לצמוח לו שתי השיניים הראשונות. המעבר למוצקים לא היה פשוט אבל כיום יש שיפור משמעותי והוא מוכן לאכול מוצקים, בעיקר כשמתאפשר לו לאכול באופן עצמאי, לא כ"כ רוצה לאכול מכפית שמוגשת לו. עם זאת, בגלל חוסר המיומנות שלו ובגלל שאין לו שיניים - הוא לא מצליח לאכול כמויות מספיקות ומרבית האוכל שמוגש לו נופל מסביב.... אני מציינת שהכמויות לא מספיקות לו בגלל שאם לא אשלים לו אחרי כמה זמן עם יוגורט, למשל, הוא לא יצליח להירדם. סדר היום שלו מבחינת אוכל נראה כך: כשמתעורר שותה בערך 180 סימילאק. את ארוחת הבוקר השארתי עדיין כפירות מרוסקים (2.5 פירות בערך) כדי לא להעמיס עליו שינוי בכל הארוחות. ארוחת הצהריים כוללת בשר (עוף או קציצה), ירק מבושל ופחמימה או דגן. אחרי שעה בערך נותנת לו יוגורט אחד או שניים (בטעם טבעי) ורק אז מצליח לישון. כשקם מנשנש מעט פרי חתוך או לביבה או מעט דייסת קוואקר ובערב אוכל בד"כ ביצה, ירק, גבינה צהובה. גם בארוחה הזאת ובנשנוש של אחה"צ לא נכנס הרבה...לפני השינה הוא די מורעב ולמרות שלאחרונה התחלתי לערבב את הסימילאק עם דייסת קוואקר של מטרנה הוא אוכל כמויות מאוד גדולות (יכול להגיע עד 480!!!). זה גורם לי להרגיש שאולי אני מרעיבה אותו במהלך היום ושהוא יודע לחכות לערב כי הוא יודע שיקבל חלב... שאלתי היא - האם כדאי להשלים לו עם סימילאק במהלך היום (למשל במקום היוגורטים, אחרי ארוחת הצהריים) או שזה ייצור הרגלים לא טובים? האם העובדה שאין לו שיניים מונעת את היכולת שלו לאכול ארוחות מוצקות מלאות? (עליי לציין כי הוא אינו אוהב מרקם של אוכל מעוך - רוצה או מרוסק לגמרי או מוצק לגמרי). אודה על הכוונתכן...תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה - זקוקה להכוונה

הוספת תגובה

• דילגת עליי- אשמח לתשובה

מישל
    10/02/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לבן של מישל

בת-חן כהן
    15/02/2010

הי
    נשמע כאילו השיניים קצת חסרות לו לשם לעיסת המזון, אבל חוץ מהבקבוק בלילה הכל נשמע תקין ושאת פועלת נכון.
    האם תינוקך שותה מים? אולי תוכלחי לתת לו מים במקום הבקבוק הענק לפני השינה? אולי תנסי לעשות זאת ?
    רישמי לי האם הצלחת...
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו