תזונה לילדה בת שנה ושלושה חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה לילדה בת שנה ושלושה חודשים
    כרמית
    09/02/2010

מצטערת על האורך....

שלום ,
    הייתי אתמול עם הילדה שלי בטיפת חלב ולפי השקילה הילדה לא עלתה מספיק במשקל.
    היא שקלה לפני 3 חודשים (בגיל שנה) 7,400 ק"ג וגובה 67.8 ס"מ ובמדידה אתמול שקלה 7,730 ק"ג וגובה 72.3 ס"מ.
    העניין הוא שבשבוע האחרון הילדה הייתה חולה ובקושי אכלה משהו....כך שאני מניחה שזה השפיע על המשקל שלה.
    אולם מכיוון שהילדה מאז שנולדה נמצאת באחוזונים מאוד נמוכים אנחנו עוקבים בקפדנות על המשקל והגובה שלה ואף היינו אצל אנדוקרינולוג שבינתיים רק עוקב אחר הילדה ולא רואה בעיה.

האחות של טיפת חלב המליצה לי לשנות את התפריט של הילדה והייתי מאוד רוצה להתייעץ עם דיאטנית .
    הלו"ז של הילדה עד כה הוא כדלקמן :
    7:30 בקבוק מטרנה + כפית דייסה ( 240 CC אבל לא מסיימת הכל , משאירה 30-40 CC)
    9:00 אוכלת בגן פרי + כריך עם קצת ירקות בצד (העניין שאני לא יודעת כמה בפועל הילדה אוכלת ואת זה אני עומדת לברר בגן...)
    12:00 ארוחה חמה - מנה בשרית + תוספת פחמימה + ירק מבושל (לדגומא קציצה, אורז, גזר מבושל)
    14:30 בקבוק מטרנה + כפית דייסה (180CC) + חצי כריך אחרי חצי שעה לערך.
    17:00 מעדן (לא מסיימת גביע שלם)
    18:00 ביצה על צורותיה, כמה כפיות של גבינה לבנה או פרוסות אבוקדו / טוסט / כריך / לחם מטוגן עם גבינה / חתיכת פשטידת גבינה וכו'...
    19:30 בקבוק מטרנה + כפית דייסה (180 CC אבל לא מסיימת הכל)

האחות של טיפת חלב המליצה לי להוריד לה את הבקבוק של הבוקר ושל הצהריים כי לטענתה זה לא מהווה ארוחה עבורה אלא ארוחת ביניים ולא באמת מספק לה את מה שהיא צריכה (השוותה את זה לשתייה של כוס חלב) ואף "סותם" אותה מלאכול אוכל מוצק.
    היא המליצה במקום הבקבוק של הבוקר לתת לה כמה כפיות גבינה + חצי כריך עם גבינה ואם ניתן לתת אפילו רבע ביצה.
    במקום הבקבוק של הצהריים לתת כריך.
    העניין הוא שאני מאוד חוששת להוריד את הבקבוק של הבוקר והייתי רוצה לדעת ממישהו מקצועי האם באמת הבקבוק לא מספק לה את הויטמנים הדרושים לה ? כמו כן ניסיתי הבוקר לתת לה את התפריט שהציעה האחות והיא אכלה לי 5 כפיות גבינה עם יוגורט ולא הייתה מוכנה בשום פנים ואופן לאכול מהכריך אז במקום זה נתתי לה צ'יריוס דגנים , האם זה גם טוב ?
    אודה להכוונה בנושא כי אני ממש בלחץ לעשות משהו שעלול לפגוע בהתפתחות של הילדה.

תודה רבה רבה
    כרמית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בבקשה תשובה , אני בלחץץץץץ

כרמית
    10/02/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה תענו לי

כרמית
    11/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי כרמית

בת-חן כהן
    15/02/2010

ומר לך את האמת- התפריט של ביתך נראה מעולה ואני לא הייתי מחליפה שם שום דבר.
    עם כל הכבוד לאחות טיפת חלב את האמא ואת יודעת הכי טוב ולפעמים הן אומרות דברים מגוחכים... הבקבוקים שביתך אוכלת הם ממש בסדר, ילדים אוכלים בוקר ולילה מבקבוק גם בגיל שנתיים ומעלה ולכן זה לא מפריע לי.
    אני הייתי מנסה להעשיר לה את הארוחות במזונות עשירים בקלוריות כמו טחינה, אבוקדו, חלבה ושמת זית כמה שיותר- בכל ארוחה!
    נסי זאת במשך חודש ותיראי שזה יעבוד!

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו