מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוקת שלא אוהבת לאכול. בכלל.לימור14/02/2010
שלום רב!
ביתי בת 4 וחצי חודשים. שוקלת קצת פחות משש קילו. עד לפני 3 שבועות קיבלה רק חלב אם שאוב עקב בעיות בהנקה ואכלה עד 850 מ"ל ליממה בשש ארוחות. לפני 3 שבועות התחלנו לשלב לה סימילאק- ארוחה אחת בשבוע הראשון, 2 ארוחות בשבוע השני וכעת התחלנו עם 3 ארוחות. מאז הסימילאק שמתי לב שיורדת הכמות שהיא אוכלת ל-660 מ"ל ויש לה גזים. לכן חשבתי אולי כדאי לשלב מטרנה? או רק מטרנה?
הבעיה היא שצריך ממש להילחם איתה כדי שתאכל. אנחנו מצליחים לתת לה לאכול רק כשהיא במצב של נימנום ולא מתנגדת, אם זה היה תלוי בה היתה אוכלת לדעתי רק 500 מ"ל. היא מאז שנולדה נמצאת בערך באחזון 15-25 ולאחרונה עלתה במשקל ב-3 שבועות רק 150 גרם למרות שהאחות בטיפת חלב אומרת שהיא עדיין בעקומה שלה. יש לנו מתנה משמיים והיא ישנה לילה שלם ולכן כביכול מחמיצה ארוחה. האם כדאי לתת לה ארוחה מתוך שינה? האם בכלל להמשיך עם המדיניות הזו של "לדחוף" לה מתוך שינה?? האם כדאי אולי לתת לה קורנפלור בנוסף?
תודה רבה מראש על הזמן והסבלנות... :)
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללימור
שרית עטיה-שמואלי15/02/2010הי לימור
אכן זה קשה ומתסכל שיש ילד שלא אוכל "כמו בספרים".
אך אסור לנו לשכוח שילדים בריאים אוכלים כמה שהם צריכים לגדילה.
ממש לא ממליצה לתת אוכל מתוך נמנום או שינה או לדחוף
מנסיוני אני יודעת כמה קשה לעמוד בזה אך יודעת שלטווח הארוך זה לא טוב
ממליצה לך לפנות לדיאטנית ילדים דרך קופת החולים לקבלת הדרכה,למעקב ובעיקר לתת לך כוח וכלים להאכלה נכונה .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)







.jpg)
(1).jpg)