תינוקת בת 9.5 חוד' שמסרבת לקחת מים!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת בת 9.5 חוד' שמסרבת לקחת מים!
    מעט מודאגת
    19/02/2010

שלום,

בתי בת 9.5 חודשים, להלן סדר יום פחות או יותר:
    6:00 - הנקה
    10:00 - פירות לבד או עם דייסה (סולת/קוואקר) על בסיס מיים (מעריכה שבאזור 50-70 מ"ל מיים)
    13:00 - מרק ירקות עם הודו/עוף או קציצות עם אורז
    16:00 - פרי/מעדן + אצבע מטרנה/בייביביס
    18:30 - לחם, אבוקדו, גבינה, חומוס, טחינה, עגבניה
    20:00 - עד לא מזמן הנקה, לאחרונה התחלנו לתת בקבוק, שותה (אחרי הרבה התעקשות) 180 מ"ל.

הילדה תמיד ינקה בשמחה, לאחרונה מאז שיצאו שיניים זה הולך קצת פחות טוב והיא פשוט נהנית מאד מאד מאוכל מוצק.
    אחרי כל ארוחה וגם בין לבין אני מנסה לתת מיים, היא לוקחת את הבקבוק אך ברגע שמבינה שזה מיים - פשוט יורקת את הפטמה. ניסיתי מכוס והולך לפעמים ולפעמים לא, אך בכמויות מזעריות. בד"כ זה ממש מלווה בהתקף זעם כי אנחנו מתעקשים! ניסינו גם לתת מטרנה מהול בהרבה מיים, רק שיהיה טעם, לא כארוחה. הולך יותר טוב אבל זה לא נראה לי פתרון...אני ממש דואגת שהיא לא שותה מספיק, אם כי אני כל הזמן מנסה להגיד לעצמי שאם היא הייתה צמאה ולא היה מספיק מים במזון שהיא אוכלת ובחלב היא הייתה לוקחת. אבל זה לא ממש משכנע אותי :( האם עדיף כבר לנסות לתת מיץ/תה מאשר כלום?

אשמח לעצה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מסרבת למים

נורית קליפר
    19/02/2010

הי,
    בתך מקבלת נוזלים ממקורות שונים - הנקה, פורמולה, מרקים, פירות, ירקות. לכן לא הייתי דואגת שהיא לא שותה מים. תמשיכי להציע לה כוס מים ולאט לאט סביר שפשוט תשתה לבד. מאד לא מומלץ להציע שתייה ממותקת בגיל זה,
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו