מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פתיחת מרווחים בין הארוחותהדר19/02/2010
נורית ערב טוב,
תודה על תשובתך הקודמת.
כאמור רוני בת 4 חודשים ואוכלת בדר"כ מדי 3 שעות.
נולדה 2.900 ושוקלת כעת 6 ק"ג.
לאחרונה יש ירידה משמעותית בכמות האוכל שלה, אלא אם אני מרווחת את הארוחות שלה.
אני לרוב משכיבה אותה לישון בשעה 21:30, אך לאחרונה היא מעוניינת לישון לפני כן בשעה 20:30.
היא קמה בדרך כלל בשעה 06:00 / 07:00 ואז אני נותנת לה לאכול.
שאלתי: בעקבות מרווח השעות בין הארוחות היא חזרה לאכו בסביבות 140cc סימילק, אך יוצא בעקבות כך שהיא אוכלת 4 ארוחות עד שעה 19:00-20:00 . אני מציעה לה אוכל אחרי האמבטיה לפני השינה אבל היא בקושי אוכלת. היא מתקשה להירדם (מרימה את רגליה לכיוון החזה) וגם מתעוררת בלילה מאז השינוי לדעתי.
עד כה היא לא היתה מתעוררת בלילות
האם אני עושה כשורה בכך שאני מרווחת את הארוחות לארבע שעות?
יש לך רעיון מה יכול להביא לשינוי לרעה הזה?
נ.ב - התחלתי לתת ברזל לפני יומיים אבל היא עשתה כהרגלה יציאה אחת כל יום.
בדרך כלל היא היתה עושה יציאה בבוקר / בערב וכעת במהלך היום אבל עדיין יש יציאה
תודה וסופשבוע נעים
הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמויות תמ"ל
נורית קליפר21/02/2010הי הדר,
בעקרון, במשקלה של בתך היא זקוקה פחות או יותר ל98 קלוריות לכל ק"ג ממשקל גופה. במתכונת הקיימת היא לא מקבלת את כמות הקלוריות הזו, אבל לתינוקות יש תקופות שהם אוכלים פחות או שזקוקים לפחות. המספרים לעיל הם כמובן כלליים ולא ספציפיים. המדד הכי חשוב הוא לא כמות האוכל, אלא משקלה המראה קצב עלייה תקין. במידהוהיא ממשיכה במתכונת זו ואת מוטרדת, ממליצה להתייעץ עם רופא ילדים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)