בבקשה תענו לי...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בבקשה תענו לי...
    ליאת
    23/02/2010

שלום רב,

בני בן שנה וחודש. שוקל כ-9.2 ק"ג (נמצא באיזור אחוזון 7 בטיפת חלב) וגובהו תקין ואף מעל הממוצע.
    הילד פשוט לא אוכל טוב!
    הוא ניזון מנוטרמיגן כי השאר עושים לו גזים ומאוד אוהב אותו.
    הבעיה היא עם המוצקים שאותם לא אוכל כמו שצריך בכלל

התפריט כיום:
    בוקר בבית: כ-90 מ"ל נוטרמיגן.
    ארוחת בוקר בגן בסביבות 9:30 : פרוסת לחם עם גבינה + גמדים.
    צהריים: מרק טחון של ירקות ובשר (אוהב מאוד).
    אחרי שנ"צ ב-15:00: 120 מ"ל נוטרמיגן.
    בבית ב-17:00 : 2 פירות טחונים ולפעמים אני מוסיפה גם כף טחינה (לרוב אני מצליחה להאכיל אותו ב-20 כפיות של תינוקות בממוצע...כן בלית ברירה אני סופרת...)
    ב-19:00 : מנסה לתת לו ביצה מקושקשת (עד לפני חודש וחצי היה מטורף על זה ועכשיו לא רוצה יותר...אני מנסה לחוד, עם גבינה צהובה או לבנה - כלום לא עוזר- הוא מנסה להאכיל אותי :-(
    אחרי האמבטיה ולפני השינה ב-20:00 מנה של נוטרמיגן (בד"כ כ-210 מ"ל)

בלילה קם פעם-פעמיים עדיין ואוכל ממש מעט (60-120 מ"ל).

על אוכל בחתיכות אי אפשר בכלל לדבר...הגננת נורא מנסה אצלה - והוא היחיד שלא מוכן לגעת באוכל ורוצה רק מרק.
    אוהב לחם וגמדים וגבינה לבנה. על ירקות טריים אין מה לדבר ופירות חייבים להיות טחונים.

האם לפי מצבו ומשקלו כדאי לקחת אותו לדיאטנית או לחכות שהמצב ישתנה?
    יש לציין שיש תקופות שאוכל יותר ויש תקופות שפחות אבל אני מודאגת נורא גם מהמשקל הנמוך וגם מכך שלא מתקדם למזון רגיל ולא רק טחון.

תודה,

המיואשת...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה תענו לי...

הוספת תגובה

• סרבן אכילה

נורית קליפר
    24/02/2010

אל ייאוש.....בהחלט ממליצה לגשת לדיאטנית שתוכל להרכיב לבנך תפריט המתאים לו מבחינה תזונתית, קלורית והתפתחותית.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו