מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פליטות ורגישות לחלב פרההילה28/02/2010
ערב נעים,
הבת שלי בת שלושה חודשים, ניזונה מהנקה בלבד. היא פולטת הרבה מאוד (לא רק מיד אחרי הארוחה), במספר מקרים אף נחנקה לכמה שניות.
בהתייעצות עם רופא נתנו לה אגי'קל אבל התרופה לא עזרה. הבנתי ממנו שיכול להיות שהפליטות הן תוצאה מרגישות למוצרי חלב.
אני רוצה לבדוק האם זו אכן הבעיה ולהפסיק לאכול מוצרי חלב.
שאלותיי:
1- תוך כמה זמן אני צריכה לראות שינוי הפליטות אם זו אכן הבעיה?
2- קראתי שהרגישות בד"כ לחלב פרה. האם חלב אחר (כגון כבשים) לא בעייתי?
3- בעטיפות של מוצרים נרכשים - אני רוצה לדעת מאיזה רכיבים עליי להימנע (למשל - ופלים/שוקולד מריר.. איך אוכל לדעת האם השתמשו בחלב?).
יש סיבות אחרות לפלחטות יתר והאם יש דרך לבדוק?
תודה,
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לחלב
נורית קליפר01/03/2010הי הילה,
1. באופן מיידי
2. בדר"כ תינוקות/ילדים שאלרגים לחלב פרה, יהיו אלרגים גם לחלב כבשים, עזים.
3. ממליצה בחום לקבוע עם דיאטנית שתעבור איתך על מרכיבי החלב (חלבוני החלב השונים, סוכרי החלב). אגב אלרגיה תהיה לחלבון החלב בעוד רגישות היא בדר"כ לסוכר החלב. חשוב ללמוד באלו מוצרים עלולים להופיע חלבוני חלב.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשפעה של הפסקת מוצרי החלב
הילה02/03/2010אקח את המלצתך להתייעץ עם דיאטנית.עם זאת, הרופא כבר הורה לא לאכול מוצרי חלב 10 ימים.
שאלתי - האם יכול להיגרם נזק לבת שלי בכך שלא תקבל מוצרי חלב 10 ימים?
אם כן, אפסיק כרגע את הניסוי הזה כדי לא לפגוע בה.
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוצרי חלב בהנקה
נורית קליפר02/03/2010הי הילה!
לא! הטבע חכם ובדרכו ייצור החלב עקבי ומזין, החסרים שיכולים להגרם הם לאם, כך שכדאי לאכול מקורות סידן וויטמין D שלא ממוצרי חלב, יש לשקול לקחת תוספת. אגב הבהרה, הבעייתיות לבתך באכילת מוצרי חלב, היא עם חלבוני חלב הפרה, מכיוון שסוכר החלב- לקטוז, נמצא גם בחלב אם.
שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשפעה של הפסקת מוצרי החלב
הילה02/03/2010אקח את המלצתך להתייעץ עם דיאטנית.עם זאת, הרופא כבר הורה לא לאכול מוצרי חלב 10 ימים.
שאלתי - האם יכול להיגרם נזק לבת שלי בכך שלא תקבל מוצרי חלב 10 ימים?
אם כן, אפסיק כרגע את הניסוי הזה כדי לא לפגוע בה.
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה לחלבון חלב פרה
פרמהבסט21/03/2010שלום,
אם אכן מדובר באלרגיה לחלבון חלב פרה כדאי אולי להתייעץ שנית עם הרופא ולנסות סוגי מזון נוספים. נוטרמיגן היא תמ"ל (תרכובת מזון לתינוקות) מיוחדת, היפואלרגנית המיועדת לתינוקות ופעוטות עם אלרגיה לחלבון חלב הפרה, אשר סובלים בין השאר מתופעות בעור. החלבון שבנוטרמיגן עבר פירוק מלא לשרשראות קצרות (חלקיקים קטנים) של חלבונים (הידרוליזה) כך שהם לא מזוהים על ידי מערכת החיסונית ולכן אינם מעוררים תגובה אלרגית ברוב התינוקות ופעוטות.
בברכה,
יפעת,
נציגת פרמהבסט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)