פליטות ורגישות לחלב פרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פליטות ורגישות לחלב פרה
    הילה
    28/02/2010

ערב נעים,

הבת שלי בת שלושה חודשים, ניזונה מהנקה בלבד. היא פולטת הרבה מאוד (לא רק מיד אחרי הארוחה), במספר מקרים אף נחנקה לכמה שניות.
    בהתייעצות עם רופא נתנו לה אגי'קל אבל התרופה לא עזרה. הבנתי ממנו שיכול להיות שהפליטות הן תוצאה מרגישות למוצרי חלב.
    אני רוצה לבדוק האם זו אכן הבעיה ולהפסיק לאכול מוצרי חלב.
    שאלותיי:
    1- תוך כמה זמן אני צריכה לראות שינוי הפליטות אם זו אכן הבעיה?
    2- קראתי שהרגישות בד"כ לחלב פרה. האם חלב אחר (כגון כבשים) לא בעייתי?
    3- בעטיפות של מוצרים נרכשים - אני רוצה לדעת מאיזה רכיבים עליי להימנע (למשל - ופלים/שוקולד מריר.. איך אוכל לדעת האם השתמשו בחלב?).

יש סיבות אחרות לפלחטות יתר והאם יש דרך לבדוק?

תודה,
    אורלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פליטות ורגישות לחלב פרה

הוספת תגובה

• רגישות לחלב

נורית קליפר
    01/03/2010

הי הילה,
    1. באופן מיידי
    2. בדר"כ תינוקות/ילדים שאלרגים לחלב פרה, יהיו אלרגים גם לחלב כבשים, עזים.
    3. ממליצה בחום לקבוע עם דיאטנית שתעבור איתך על מרכיבי החלב (חלבוני החלב השונים, סוכרי החלב). אגב אלרגיה תהיה לחלבון החלב בעוד רגישות היא בדר"כ לסוכר החלב. חשוב ללמוד באלו מוצרים עלולים להופיע חלבוני חלב.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעה של הפסקת מוצרי החלב

הילה
    02/03/2010

אקח את המלצתך להתייעץ עם דיאטנית.עם זאת, הרופא כבר הורה לא לאכול מוצרי חלב 10 ימים.
    שאלתי - האם יכול להיגרם נזק לבת שלי בכך שלא תקבל מוצרי חלב 10 ימים?
    אם כן, אפסיק כרגע את הניסוי הזה כדי לא לפגוע בה.

תודה שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוצרי חלב בהנקה

נורית קליפר
    02/03/2010

הי הילה!
    לא! הטבע חכם ובדרכו ייצור החלב עקבי ומזין, החסרים שיכולים להגרם הם לאם, כך שכדאי לאכול מקורות סידן וויטמין D שלא ממוצרי חלב, יש לשקול לקחת תוספת. אגב הבהרה, הבעייתיות לבתך באכילת מוצרי חלב, היא עם חלבוני חלב הפרה, מכיוון שסוכר החלב- לקטוז, נמצא גם בחלב אם.

שיהיה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעה של הפסקת מוצרי החלב

הילה
    02/03/2010

אקח את המלצתך להתייעץ עם דיאטנית.עם זאת, הרופא כבר הורה לא לאכול מוצרי חלב 10 ימים.
    שאלתי - האם יכול להיגרם נזק לבת שלי בכך שלא תקבל מוצרי חלב 10 ימים?
    אם כן, אפסיק כרגע את הניסוי הזה כדי לא לפגוע בה.

תודה שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לחלבון חלב פרה

פרמהבסט
    21/03/2010

שלום,
    אם אכן מדובר באלרגיה לחלבון חלב פרה כדאי אולי להתייעץ שנית עם הרופא ולנסות סוגי מזון נוספים. נוטרמיגן היא תמ"ל (תרכובת מזון לתינוקות) מיוחדת, היפואלרגנית המיועדת לתינוקות ופעוטות עם אלרגיה לחלבון חלב הפרה, אשר סובלים בין השאר מתופעות בעור. החלבון שבנוטרמיגן עבר פירוק מלא לשרשראות קצרות (חלקיקים קטנים) של חלבונים (הידרוליזה) כך שהם לא מזוהים על ידי מערכת החיסונית ולכן אינם מעוררים תגובה אלרגית ברוב התינוקות ופעוטות.
    בברכה,
    יפעת,
    נציגת פרמהבסט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו