שתיית מים - שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שתיית מים - שאלה
    מיכל
    06/03/2010

שלום,
    בני בן 5 חודשים ושבוע (שוקל בסביבות 9 ק"ג), ניזון מפורמולה, החל טעימות בגיל 4 חודשים.
    הוא עדיין עושה פרצופים של גועל וחנק בעת אכילה, יכול להיות שעדיין לא מוכן למזוק מוצק?
    בנוסף ברצוני לברר:
    1. האם ישנה עדיפות לזמן נתינת הטעימות: לפני או אחרי קבלת הפורמולה?
    2. מאיזה גיל רצוי/מומלץ לתת מים?
    3. בשלב זה אני מקפידה לתת הרבה טעימות של ירקות (כבר טעם דלעת, קישוא, אבוקדו, תפו"א), ומעט פירות (טעם בננה, אגס), שאלתי- האם ניתן לתת גם עגבניות/ מלפפונים/ אפונה?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שתיית מים - שאלה

הוספת תגובה

• טעימות/מים

נורית קליפר
    06/03/2010

הי מיכל,
    באיזו טקסטורה המזונות מוגשים? ייתכן ובנך צריך טקסטורה חלקה ודלילה. את מגישה עם כפית? את יכולה לנסות להגיש מזון עם האצבע ולתת לו ללקק.
    1. אחרי קבלת הפורמולה,. אלו רק טעימות, עדיין לא מזונות משלימים.
    2.בעקרון עד גיל חצי שנה אין ממש צורך במים, אך עם התחלת הטעימות אפשר להגיש מעט.

בעקרון לפי ההמלצות החדשות של משרד הבריאות, אפשר להגיש מגוון של מזונות חוץ מחלב, מוצרי חלב ודבש. חשוב שכל המזונות המוגשים, יוגשו בטקסטורה מתאימה.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלותייך

מיכל
    06/03/2010

מודה כי אני בעיקר מאכילה אותו בגרבר. ירקות שהכנתי לבד, מעכתי עם מזלג ללא הוספת נוזלים.
    אך בשני המקרים הוא עדיין "עושה פרצופים". ולשאלתך, אני מגישה לו אוכל בכפית.
    אעזר באופציית הליקוק.
    ובעניין המים, האם לתת לו לאחר קבלת הטעימות? אשמח אם תוכלי לכוון אותי בעניין הכמות.

תודה על התגובה המהירה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלותייך

מיכל
    06/03/2010

מודה כי אני בעיקר מאכילה אותו בגרבר. ירקות שהכנתי לבד, מעכתי עם מזלג ללא הוספת נוזלים.
    אך בשני המקרים הוא עדיין "עושה פרצופים". ולשאלתך, אני מגישה לו אוכל בכפית.
    אעזר באופציית הליקוק.
    ובעניין המים, האם לתת לו לאחר קבלת הטעימות? אשמח אם תוכלי לכוון אותי בעניין הכמות.

תודה על התגובה המהירה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעימות

נורית קליפר
    07/03/2010

הי מיכל,
    לגבי הגרבר, כדאי להגיש בשלב הראשון. מעיכת ירקות במזלג ללא מים זהו מרקם מתקדם, עדיף להוסיף קצת נוזלים ולטחון למרקם חלק ודליל. לגבי המים, ממש מעט, אין פה כמות שנדרשת, אפילו 30 מ"ל או פחות. את הנוזלים שהוא צריך , הוא מקבל מתמ"ל, את יכולה להציע מעט מים לאחר הטעימות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו