מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוקת בת 9.5 חודשים - משקל תקין???ליאת15/03/2010
שלום,
ביתי הקטנה בת 9.5 חודשים (נולדה ב-4.6.2009) שוקלת 9,730 ק"ג. גובה 72 ונרשם עוד נתון בכרטיס טיפת חלב - 43.5 (היקף ראש)?
לפי האחות של טיפת חלב היא כמעט ונושקת לגבול העליון. והיא די התפלאה ושאלה למה? לאורך כל ה-9 חודשים היא הייתה תמיד באמצע.
לצערי יש לי נסיון מר עם 2 הילדים הבוגרים שלי שתמיד חרגו במשקל והרבה מעל הקו העליון. עד היום הם מעל הממוצע והם מודעים וקשה להם אבל אנחנו משתדלים להסביר ולחנך לאכילה נכונה כל הזמן. מדובר בבית שמשתדל לשמור על כל הכללים, מקפיד על ספורט וכו'. מאחר והילדים לבד בשעות אחה"צ הם מועדים "לפורענות" וזה המחיר שאנחנו משלמים. בכל מקרה, לא מדובר במצב חריג חלילה. עודף משקל קל שניתן להתגבר עליו אם באמת משתדלים.
אני בעצמי רזיתי לפני כ-7 שנים 25 ק"ג ומאז שומרת על המשקל באדיקות. בהריון האחרון העליתי 16 ק"ג (לעומת 30 ויותר בהריונות הקודמים) וירדתי אותם תוך 9 חודשים (היום אני שוקלת 53).
אני חייבת לציין שהיום אני מאוד מודעת ומאוד חוששת שלא לעשות את טעויות העבר.
העליה של הילדה במשקל הלחיצה אותי מאוד ומאותו יום אני מנסה לקצץ לה פה ושם.
כמובן לא מאוכל - אבל אם הייתי מרשה לה לאכול ביסקוויט פעם ביום או מספר במבות (בודדות) - עכשיו כבר לא.
כשוחחתי עם המטפלת, הבנתי שאולי שם נמצאת הבעיה.
מסתבר שהיא היתה נותנת לה די הרבה לנשנש + הארוחות שלה (בוקר חלב 210 מ"ל, 10:00 - פירות, 13:00 מרק עם עוף ואטריות או אורז). הנשנושים לפי מה שהבנתי - במבה וביסקוויט. הערתי לה אבל לצערי אתמול סיפרה לי שנתנה לה קצת לחם והילדה נהנתה להתעסק עם זה לדבריה.
מיותר לציין שהמטפלת שלי רחוקה מלהיות מודעת לאכילה נכונה - היא שמנה מאוד, אבל היא כן מודעת לחשיבות של הנושא בעיני מה גם שהבת של המטפלת גם עם עודף משקל לא רציני , התחילה לרזות בזכותי וכבר השילה 5.5 ק"ג ומבצעת את ההוראות שלי בקפדנות וברצינות.
המטפלת היא אישה ממש טובה ואני לא רוצה לפגוע בה. הערתי לה שוב שאני סומכת עליה שתתן לתינוקת רק מה שצריך, אבל יש לי הרגשה שהיא לא מפנימה.
היום למשל ניסינו לתת לה במקום מרק קציצה בעגבניות וקצת פירה.
נתתי למטפלת 2 קופסאות עם 2 קציצות ופירה. להערכתי יכל להספיק גם למחר. המטפלת סיפרה שהילדה אכלה עד שלא רצתה. היא סיפרה שנשאר מעט ממה שהבאתי.
לי זה נראה המון! השאלה אם אני צודקת או סתם בלחץ.
מה אני יכולה לעשות?
כיצד עליי להסביר את עצמי למטפלת?
אני כל כך חוששת ממצב של השמנה שהנושא לא מפסיק להטריד אותי כל רגע. מצד שני לא רוצה לפגוע במטפלת.
אודה לכם לכל עיצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטרדת ממשקל
נורית קליפר18/03/2010הי ליאת,
דבר ראשון, כל הכבוד על הרצון להוביל אורח חיים בריא בבית ועל השלת 25 ק"ג! הרצון שכל בני המשפחה יאכלו בריא וישמרו על משקל תקין הוא מאד מובן אך הביצוע שלו צריך להעשות באופן מאד זהיר, מכיוון שיד קשה עם ילדים בנושאים האלה יכולה להוביל במהרה לתוצאה ההפוכה.
לגבי בתך בת 9.5 חודשים, חשוב ליצור עמה סדר ארוחות קבוע של 3 ארוחות ו 2-3 ארוחות ביניים. בזמן הארוחות יש להגיש אוכל מגוון ומזין הכולל את כל אבות המזון ובין הארוחות יש להמנע מלתת לה לאכול. בארוחה עצמה, חשוב לתת לבתך לשבוע, כך שאם היא מבקשת מנה נוספת היא יכולה לאכול. המזון הוא חיוני לה עכשיו בשלב שהיא מתפתחת באופן מהיר. אני מסכימה, שזהו גיל שאין צורך בחטיפים ובמבות ואפשר להכין חטיפים יותר מזינים: פירות חתוכים, ביסקויטים, כריך עם שקדיה וכו'. חשוב גם לזכור שברגע שבתך קצת תגדל ו"תבין" שקימים חטיפים בעולם, עדיף לא למנוע ממנה כדי שהיא לא תרגיש כי זהו מזון אסור כי אלו מזונות שילדים נמשכים אליהם במיוחד. אבל לכלול את זה באופן מוגבל ולהגיש את זה רק בזמני הארוחות.
מקווה שזה עוזר ושיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)