מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק בן חמישה וחצי חודשיםמיכל17/03/2010
שלום, בשבועיים האחרונים ישנם מספר בעיות שהעוררו ואנני יודעת כבר אם יש קשר בין הדברים או לא.
הבן שלי מכניסים המון את האגרופים לפה, אבל כשמדובר בצעצוע חדש הוא בדרך כלל מעדיף לא להכניסו לפה, ולא לטעום אותו... מידי פעם הוא כן מכניס צעצועים לפה אבל בעקרון ממש מפחד ונראה שיש לו איזה עניין עם הפה.
זה בא לידי ביטוי גם בתחום האוכל, ירדה לי הכמות אוכל- הוא היה עד עכשיו על הנקה בלבד, ואני מנסה להעבירו למזון טחון, כל עוד אני נותנת לו את האוכל עם האצבע הוא בדרך כלל יתנפל עליו בשקיקה(אם הוא רעב) או שאני צריכה להלחם איתו, אבל דרך הכפית הוא לא מוכן בשום אופן.
הוא לא מוכן להכניס לפה גם בקבוק!
אני כבר לא יודעת אם זה בגלל שלא סובל את הסימילאק או בגלל שהבקבוק חפץ זר..
מאד קשה להאכיל אותו ובכלל יש המון מתח סביב הנושא הזה
אני מפחדת שזה נהיה כבר טראומטי ובגלל זה הוא מסרב להכניס דברים לפה...
הרבה פעמים אני רואה שהוא ממש ממש רעב אבל הוא פשוט נלחם באוכל
ובעלי עובד המון ואין מספיק אנשחם סביבי שיעזרו לי עם המעבר לתמ"ל או מוצקים...
נראה לכן שיש קשר בין הדברים?
יכול להיות שהוא לא בשל לחפצים? יש כזה דבר בכלל?
יכול להיות שהוא רואה שאני לוחצת או במתח ובגלל זה הוא לא מוכן לאכול?
חייבת לציין שמדובר בתינוק גדול באחוזון 95
אשמח לתגובה ולעזרה
תודה מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתם אותי
מיכל19/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ מיותר
בת-חן כהן24/03/2010הי מיכל
יש\ לי הרגשה שאת לחוצה יותר מהתינוק, וכאשר הוא מרגיש זאת הוא מפתח מערכת יחסים לא בריאה עם המזון.
עצה ראשונה שלי אלייך היא שתבדרי איך הוא אוכל עם אדם אחר- סבתא או אבא.
אני חושבת שתהלליך האכילה צריך להיות כייפי לילדים- חווייה לכל החושים- לתת גם לו לגעת באוכל עם הידיים ולטעום מהידיים שלו. יש המון ילדים שלא אוהבים כפית ואוכלים עם הידיים אוכל מרוסק ומעוך ישר בלי לאכול אוכל טחון מכפית.
שימי לכם מוסיקה נחמדה שאת אוהבת ותהפכי את הארוחה למשחק.
תיראי שזה יעזור ואין לילד שום בעיה. תראי לו איך את אוכלת את האוכל שלו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)