מסרבת למוצקים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מסרבת למוצקים
    מירי
    08/04/2010

שלום רב,
    בתי בת 6 וחצי חודשים, יונקת הנקה מלאה. בגיל חמישה חודשים התחלתי לתת לה חלב שאוב בבקבוק (על מנת להרגילה לבקבוק לפני חזרתי לעבודה) וכן טעימות של ירקות ופירות באופן הדרגתי. לבקבוק סירבה בכל תוקף אך לגבי ירקות ופירות שיתפה פעולה, פתחה את הפה ואכלה בכיף. לפני חודש חלתה (הקאות, שלשולים, שיעול וצינון) וסירבה לאכול מכפית ומבקבוק ורק ינקה.
    לפני כשבועיים חזרתי לעבוד והקטנה לא מוכנה לאכול מוצקים בכלל (היא רק רואה את הכפית ונועלת בכוח את הפה, ניסיתי גם עם אצבע לגרות אותה אך היא מסרבת). בקבוק כמעט ולא שותה כך שיוצא שמהבוקר עד אחה"צ היא נשארת ללא אוכל (היום אכלה למשל בקבוק של 120 חלב שאוב בהפסקות (אמא שלי מטפלת בה ובעלי חוזר מוקדם מהעבודה כך שהיא נמצאת עם דמויות מוכרות ואהובות). כשאני חוזרת הביתה אני מניקה אותו בערך פעמיים עד המקלחת ובלילה מתעוררת פעמיים להנקה. בחודש האחרון עלתה מעט בגלל המחלה (בכל מקרה היתה באחוזונים נמוכים). מתפתחת יפה מאד, החלה לזחול לאחרונה ואף הוציאה שן קטנטנה. בסך הכל ילדה חיונית ועירנית אך רזה. לא קיבלתי שום המלצות מטיפת חלב ואני די מיואשת בעניין האוכל. עד לפני שבוע עוד ניסיתי לתת לה פירות וירקות (עם עוף, בלי עוף, כל ירק בנפרד, מיקס וכו') אך כלום לא עוזר והיא פשוט לא רוצה ולכן הפסקתי. מה ניתן לעשות על מנת לגרום לה לאכול במשך היום ולא להישאר ללא אוכל עד שאני חוזרת הביתה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מסרבת למוצקים

הוספת תגובה

• מירי

שרית עטיה-שמואלי
    18/04/2010

הי מירי
    אין פתרונות קסם.
    סבלנות
    יש תינוקות עקשניים ש"מחכים לאמא " כדי לאכול.
    אני מכירה שניים כאלו מאוד מקרוב.

אל תפסיקו לנסות להאכילה גם בקבוק וגם לנסות להציע לה מזונות אחרים.
    אולי אוכל שאתם אוכלים ?
    רק זיכרי בלי להכריח ובלי להפוך את עניין האכלה לשדה קרב.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו