מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונהאמא מודאגת10/04/2010
שלום..
יש לי תינוק בן 7 חודשים ורציתי לדעת איזה תפריט מומלץ לתת לו בגיל כזה?
יש לציין שפירות הוא לא אוכל לי כל כך לפעמים הוא אוכל כמה כפיות ולפעמים מנה יפה ואת המרק ירקות הוא דווקא אוכל יפה ואתמול שהכנתי לו מרק ירקות מעכתי לו אם המזלג והוא לא היה מוכן לאכול ואחרי שטחנתי לו הוא אכל יפה רציתי לדעת איך יודעים שהוא מוכן לאכול שמועכים ולא טוחנים???? ואת הפירות דווקא אני מועכת לו ולא טוחנת וגם יצאו לו 2 שיניים
ורציתי לדעת גם מתי אפשר לתת לו לאכול אם האצבעות?? אני מנסה לתת לו לאכול אם כפית לבד אבל הוא לא ממש יודע מה עושים איתה והוא חושב שזה משחק אני ישמח מאוד שתעזרי לי ותכווני אותי תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
נעמה11/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט 7 חודשים
נורית קליפר12/04/2010הי אושרת,
להלן תפריט לדוגמה לגיל 7 חודשים:
בוקר (התעוררות) - בקבוק/הנקה
בוקר (1-2 שעות אחרי בקבוק) - ארוחת בוקר שיכולה לכלול פירות ו/או דגנים, אפשר להוסיף טחינה/שקדיה/אבוקדו
צהריים - ארוחת צהריים - יכולה לכלול ירקות, בשר/עוף/הודו טחון, פחמימה-פסטה/בורגול/קוסקוס
אחה"צ - בקבוק/הנקה (אפשר לפני שנת צהריים או אחרי)
ערב - פיסות לחם רך עם ממרח, סלט אבוקדו עם ביצה טחונה, ועוד
לפני השינה - בקבוק/הנקה
כמובן שחשוב להתאים את הטקסטורה ליכולת הלעיסה/בליעה של בנך, אם מסרב לאוכל מעוך עם מזלג ואוכל בתאבון אוכל טחון, המשיכי להגיש אוכל טחון בעוד מספר שבועות נסי להגיש אוכל טחון גס ולראות איך מתקבל. אוכל אצבעות אפשר לנסות בגיל 9 חודשים או לפני אם יש נכונות מצד התינוק. חשוב שהמזונות יהיו רכים וחתוכים דק.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)