תזונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה
    אמא מודאגת
    10/04/2010

שלום..
    יש לי תינוק בן 7 חודשים ורציתי לדעת איזה תפריט מומלץ לתת לו בגיל כזה?
    יש לציין שפירות הוא לא אוכל לי כל כך לפעמים הוא אוכל כמה כפיות ולפעמים מנה יפה ואת המרק ירקות הוא דווקא אוכל יפה ואתמול שהכנתי לו מרק ירקות מעכתי לו אם המזלג והוא לא היה מוכן לאכול ואחרי שטחנתי לו הוא אכל יפה רציתי לדעת איך יודעים שהוא מוכן לאכול שמועכים ולא טוחנים???? ואת הפירות דווקא אני מועכת לו ולא טוחנת וגם יצאו לו 2 שיניים
    ורציתי לדעת גם מתי אפשר לתת לו לאכול אם האצבעות?? אני מנסה לתת לו לאכול אם כפית לבד אבל הוא לא ממש יודע מה עושים איתה והוא חושב שזה משחק אני ישמח מאוד שתעזרי לי ותכווני אותי תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונה

הוספת תגובה

• מקפיצה

נעמה
    11/04/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט 7 חודשים

נורית קליפר
    12/04/2010

הי אושרת,
    להלן תפריט לדוגמה לגיל 7 חודשים:
    בוקר (התעוררות) - בקבוק/הנקה
    בוקר (1-2 שעות אחרי בקבוק) - ארוחת בוקר שיכולה לכלול פירות ו/או דגנים, אפשר להוסיף טחינה/שקדיה/אבוקדו
    צהריים - ארוחת צהריים - יכולה לכלול ירקות, בשר/עוף/הודו טחון, פחמימה-פסטה/בורגול/קוסקוס
    אחה"צ - בקבוק/הנקה (אפשר לפני שנת צהריים או אחרי)
    ערב - פיסות לחם רך עם ממרח, סלט אבוקדו עם ביצה טחונה, ועוד
    לפני השינה - בקבוק/הנקה

כמובן שחשוב להתאים את הטקסטורה ליכולת הלעיסה/בליעה של בנך, אם מסרב לאוכל מעוך עם מזלג ואוכל בתאבון אוכל טחון, המשיכי להגיש אוכל טחון בעוד מספר שבועות נסי להגיש אוכל טחון גס ולראות איך מתקבל. אוכל אצבעות אפשר לנסות בגיל 9 חודשים או לפני אם יש נכונות מצד התינוק. חשוב שהמזונות יהיו רכים וחתוכים דק.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו