תזונה בגיל שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה בגיל שנה
    מיה
    13/04/2010

שלום רב,
    יש לי ילדה בת שנה ושבוע, שוקלת 8250גרם (אחוזון 10) והיא לא אכלנית גדולה. הבעיה העיקרית שלי היא לא הכמות אלא מגוון האוכל אותו מכניסה לפה. יש לנו בעיה רצינית באוכל שאיננו טחון.. היא אוהבת מאוד פירות (טחונים) וגבינה לבנה. בגן היא אוכלת בבקרים פירות בצהריים מרק ירקות עם עוף או בשר טחון גס אבל טחוןו אחרי צהריים מעדן. שעות הערב היא בבית והיא אוכלת או דייסת סולת שאני מכינה או בייבי פסטה (לקטנים היותר) עם גבינה לבנה. אני ניסיתי ביצים בכל מיני דרכים ולא עובד, ניסיתי לחם עם ממרחים והיא זורקת אותו...ניסיתי לבביבות והיא אפילו לא תופסת ומכניסה לפה. היא הרבה פעמים עושה לי לא עם הראש ואני לא רוצה לתת בכח אבל אני כן רוצה רק שתטעם ואז תחליט אם לא בא לה. אני לא אשקר מאוד קשה לי עם נושא האוכל כי זה מגביל אותי ואני רוצה שהילדה שלי תגוון קצת ותקבל כל מיני טעמים וויטמינים ממקורות שונים. אני לחוצה בגלל זה ולא יודעת אם להפסיק לטחון כי אז היא לא תאכל. חוץ מזה היא עושה הרבה פעמים כאילו היא נחנקת כשהאוכל גס!!!! היו פעמיים שעד שהיא הכניסה זה היה גדול מדיי ואני בהיסטריה הוצאתי לה מהפה, היא כמובן נבהלה מכל הסיפור.
    אני די חסרת אונים בנושא ולא יודעת אם להניח לה ושתאכל מה שהיא רוצה (ההצעה של אמא שלי) . הרופא אמר שיש ילדים כאלה ושאני אהיה איתו בקשר. אני אמא פחדנית בכל מה שקשור לתזונה (בגלל שהיא נחנקה פעם)....מבקשת עצות!!!! רק לציין שהילדה מדהימה , חיונית ומאוד חכמה(בדיקות דם תקינות).
    תודה שוב ומחכה למענה

חפשו בפורום זה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונה בגיל שנה

הוספת תגובה

• שכחתי לומר

מיה
    13/04/2010

יש שיפור בימים האחרונים...אוכלת מעט אורז ואכלה מעט חתיכות של עוגת תפוזים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה גיל שנה

נורית קליפר
    15/04/2010

הי מיה,
    מאד ממליצה לפנות לדיאטנית קופ"ח שתוכל לבחון לעומק ולהרכיב תפריט שמותאם לבתך. חשוב אחרי גיל שנה שתתקדם בטקסטורה של האוכל ושמחתי לראות בקישור שכבר אוכלת אורז ואפילו קצת עוגה. נראה שהיא בדרך הנכונה, אך שווה לפנות לייעוץ ולו בשביל שאת תוכלי להיות יותר רגועה...:)

שיהיה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו