מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 9 חודשים מסרב לאכול פירות וירקותשולי שמואל14/04/2010
הבן שלי בן 9 חודשים בעוד כמה ימים , אוכל סימילאק מבקבוק אבל מסרב לאכול מכפית את הירקות ופירות. בסה"כ עד עכשיו עולה יפה במשקל. אני מאוד מודאגת, המטפלת בגן מנסה כל הזמן והוא לא מוכן לפתוח את הפה לכפית זה קורה גם כשאני מנסה. אני מאכילה אותו וגם בגן מאכילים אותו כשוהא מונח בחיק ואם היד השניה מאכילים אותו. נראה שכשאני מחזיקה אותו בידיים ואוכלת בעצמי הוא נראה מגורה כזה... כאילו שרוצה לטעום. אבל הוא לא מוכן לאכול בכלל מרקם גס... האם ניתן להתחיל איתו מעדני חלב כגון גמדים..? לנסות ולראות אם יהיה מוכן את זה לאכול... אשמח לקבל תשובה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרבן כפית
נורית קליפר15/04/2010הי שולי,
עדיף שיתרגל לכסא האוכל בזמן ארוחה, נסו לתת לו כפית ליד או שיאכל עם האצבעות (על אף הבלגן)...יש ילדים שפשוט לא אוהבים שמאכילים אותם. בעודו אוכל עם כפית לבד, או לפחות מנסה.......את יכולה לעזור לו עם כפית משלך, כך שזו תהייה האכלה משותפת. אפשר גם להציע לו אוכל אצבעות - פיסות דקות ורכות של פרי-אגס/בננה/מלון ולתת לו לאכול לבד.
את יכולה להתחיל עם מוצרי חלב, עדיף יוגורט לבן ללא תוספות סוכר ולהמתיק עם פרי טחון/מעוך
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 9 חודשים לא אוכל ירקות ופירות...
שולי שמואל18/04/2010היי נורית, תודה על תשובתך באמת ננסה את השיטה הזו... הבעיה שהוא לא מסוגל להכניס לפה חתיכות זה מגעיל אותו... הוא עדיין נראה לי רגיל למרקם החלק... כי גם את אצבעות מטרנה (העוגיות) הוא כזה בקושי אוכל... הוא מתחיל קצת ואז מתחיל לקבצ'צ' את זה ביד...שאלה נוספת אז פשוט לשים לו את המרק הטחון בצלחת ולהושיב אותו בכיסא אוכל ולתת לו לשחק עם הכפית?...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו
שולי שמואל18/04/2010שכחתי לציין גם שהיתה תקופה דווקא שהוא היה מוכן לאכול מכפית ואכל יפה את המרק אבל הוא חלה עם שלשולים והקאות שלשל כשבוע ימים ובאותה תקופה לא נתתי לו את המרק... ומאז ההמשך ידוע...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
נורית קליפר19/04/2010הי שולי,
כן את יכולה לשים כמות קטנה של מרק בכלי, כדאי שהמרקם לא יהיה דליל מדי, כדי שבנך יוכל לאכול עם הכפית/אצבעות בלי שהכל יזל.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שולי שמואל21/04/2010היי נורית שכחתי לציין בעצם שהבן שלי עדיין לא ממש יושב ביציבות שמספיקה לשים אותו בכיסא אוכל... הוא יושב כבר אבל לא ממש יציב עדיין מתנדנד ...
הגננת לא ממש המליצה עדייין להושיב אותו בכיסא...
ד"א ניסיתי לתת לו גמדים וגם לא ממש אהב... מה יהיה לא יודעת..??...
הוא כ"כ שונה מהבת הגדולה שלי... שאיתה לא היו לי כלל בעיות של אוכל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכסא אוכל
נורית קליפר22/04/2010אז נראה שאולי כדאי לחכות עם כסא האוכל עד שיתיישב באופן יציב.
אל דאגה, תני לו להתקדם בקצב שלו..........
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)