בן 9 חודשים מסרב לאכול פירות וירקות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 9 חודשים מסרב לאכול פירות וירקות
    שולי שמואל
    14/04/2010

הבן שלי בן 9 חודשים בעוד כמה ימים , אוכל סימילאק מבקבוק אבל מסרב לאכול מכפית את הירקות ופירות. בסה"כ עד עכשיו עולה יפה במשקל. אני מאוד מודאגת, המטפלת בגן מנסה כל הזמן והוא לא מוכן לפתוח את הפה לכפית זה קורה גם כשאני מנסה. אני מאכילה אותו וגם בגן מאכילים אותו כשוהא מונח בחיק ואם היד השניה מאכילים אותו. נראה שכשאני מחזיקה אותו בידיים ואוכלת בעצמי הוא נראה מגורה כזה... כאילו שרוצה לטעום. אבל הוא לא מוכן לאכול בכלל מרקם גס... האם ניתן להתחיל איתו מעדני חלב כגון גמדים..? לנסות ולראות אם יהיה מוכן את זה לאכול... אשמח לקבל תשובה. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סרבן כפית

נורית קליפר
    15/04/2010

הי שולי,
    עדיף שיתרגל לכסא האוכל בזמן ארוחה, נסו לתת לו כפית ליד או שיאכל עם האצבעות (על אף הבלגן)...יש ילדים שפשוט לא אוהבים שמאכילים אותם. בעודו אוכל עם כפית לבד, או לפחות מנסה.......את יכולה לעזור לו עם כפית משלך, כך שזו תהייה האכלה משותפת. אפשר גם להציע לו אוכל אצבעות - פיסות דקות ורכות של פרי-אגס/בננה/מלון ולתת לו לאכול לבד.

את יכולה להתחיל עם מוצרי חלב, עדיף יוגורט לבן ללא תוספות סוכר ולהמתיק עם פרי טחון/מעוך

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 9 חודשים לא אוכל ירקות ופירות...

שולי שמואל
    18/04/2010

היי נורית, תודה על תשובתך באמת ננסה את השיטה הזו... הבעיה שהוא לא מסוגל להכניס לפה חתיכות זה מגעיל אותו... הוא עדיין נראה לי רגיל למרקם החלק... כי גם את אצבעות מטרנה (העוגיות) הוא כזה בקושי אוכל... הוא מתחיל קצת ואז מתחיל לקבצ'צ' את זה ביד...שאלה נוספת אז פשוט לשים לו את המרק הטחון בצלחת ולהושיב אותו בכיסא אוכל ולתת לו לשחק עם הכפית?...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו

שולי שמואל
    18/04/2010

שכחתי לציין גם שהיתה תקופה דווקא שהוא היה מוכן לאכול מכפית ואכל יפה את המרק אבל הוא חלה עם שלשולים והקאות שלשל כשבוע ימים ובאותה תקופה לא נתתי לו את המרק... ומאז ההמשך ידוע...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

נורית קליפר
    19/04/2010

הי שולי,
    כן את יכולה לשים כמות קטנה של מרק בכלי, כדאי שהמרקם לא יהיה דליל מדי, כדי שבנך יוכל לאכול עם הכפית/אצבעות בלי שהכל יזל.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שולי שמואל
    21/04/2010

היי נורית שכחתי לציין בעצם שהבן שלי עדיין לא ממש יושב ביציבות שמספיקה לשים אותו בכיסא אוכל... הוא יושב כבר אבל לא ממש יציב עדיין מתנדנד ...

הגננת לא ממש המליצה עדייין להושיב אותו בכיסא...

ד"א ניסיתי לתת לו גמדים וגם לא ממש אהב... מה יהיה לא יודעת..??...

הוא כ"כ שונה מהבת הגדולה שלי... שאיתה לא היו לי כלל בעיות של אוכל...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסא אוכל

נורית קליפר
    22/04/2010

אז נראה שאולי כדאי לחכות עם כסא האוכל עד שיתיישב באופן יציב.
    אל דאגה, תני לו להתקדם בקצב שלו..........

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו