תינוק שאינו אוכל מוצקים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק שאינו אוכל מוצקים
    מיטל
    19/04/2010

שלום,
    בני בן שנה וחודש ואינו מוכן לאכול מוצקים. הוא ילד בריא שאין לו שום בעייה בריאותית עם התפתחות תקינה ועלייה תקינה במשקל. הוא אינו מוכן לאכול אוכל מוצק וכאשר נותנים לו אוכל מוצק הוא עושה תנועה של הקאה ולפעמים באמת מקיא. למרות שהוא מקיא אני מנסה לתת לו את האוכל המוצק אך הוא לועס ופולט החוצה. ניסינו להעלות בהדרגה את המרקם אך ללא הואיל ברגע שנתקל במשהו מוצק מייד הוציא את זה החוצה מהפה או הקיא. כשנתתי לו סנוויץ עם גבינה הוא נגס בסנדוויץ ליקק את הגבינה והוציא מהפה את הלחם.
    ניסינו כבר את כל השיטות: ניסינו להושיב אותו ליד השולחן איתנו בארוחת ערב מסודרת, ניסינו בהדרגה להעלות במרקם של האוכל, ניסינו להשים על השולחן את האוכל בלי להגיש לילד אך הוא אינו לוקח אלא זורק את האוכל על הרצפה.י ש לציין שכאשר אני מאכילה אותו אינני לחוצה ואני מנסה כמה שיותר להשרות אוירה של רוגע .
    איך אני יכולה לגרום לילד לאכול אוכל מוצק כמו כולם? האם יש שיטה כלשהי שפספסתי?
    אני שוב מציינת שהילד בריא ללא בעייה בריאותית כלשהיא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק שאינו אוכל מוצקים

הוספת תגובה

• המשך

מיטל
    19/04/2010

יש לציין בנוסף, שבסופו של דבר אנו נכנעים (נכנעים אבל לא בקלות ואחרי הרבה מאבקים) ונותנים לו אוכל טחון. כשהאוכל טחון הוא אוכל את הכל כולל הכל (את כל סוגי הירקות ואת כל הבשרים) ואין לו בעייה עם טעמים.
    אשמח לתשובה בנידון....
    בתודה,
    מיטל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיטל

שרית עטיה-שמואלי
    22/04/2010

הי מיטל
    ישנם גם תינוקות שלוקח להם יותר זמן להתרגל למזון מוצק.
    בכל אופן ממליצה לך לפנות למרפאה בעיסוק שמתמחת באכילה היא תצפה בו אוכל ותוכל לבדוק מיומנויות ואז להמליץ מה לעשות. יש כאלו דרך קופת החולים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו