מוצקים לבת חצי שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מוצקים לבת חצי שנה
    אפרת
    21/04/2010

בתי בת חצי שנה, ומתפתחת יפה. היא אוכלת סימילאק כל 3-4 שעות בכמות של 80-120 מ"ל. בגיל 4 חודשים התחלנו טעימות, בתחילה ריסקתי כל ירק ופרי לחוד לפני כשבוע התחלתי לשלב וממש לעשות מרק כולל עוף. הבעיה היא שהיא מתקשה להבין את נשוא הבליעה, לפעמים פשוט משאירה את השלוק בפה בלי לבלוע ובדרך כלל מוציאה עם הלשון, ואני מחזירה עם הכפית, כך שכל "ביס" מתארך בעצם ולוקח כ-7 דקות לסיים שתי כפיות סה"כ. יחד עם זאת היא מאוד מתעניינית בתנועות הפה שלי כאשר אני אוכלת וגם נראה שהיא די נהנית מהטעימות. יש לי מספר שאלות:
    1. אני חוששת שעכשיו, כאשר אוסיף מנה של מוצקים לארוחות היום, זה יתארך מאוד.
    2. איזה כמות ביום של ירקות/פירות לתת?
    3. כמה מוצק צריך להיות האוכל - כמו גרבר או כמו מרק סמיך?
    4. קראתי כמה שאלות פה בפורום ולאמהות רבות יש בגיל הזה סדר יום קבוע של אוכל. אצלי הוא לגמרי לא קבוע ואנו קשובים לילדה. לפעמים היא יכולה למשוך 5 שעות בין מנה למנה ולפעמים רק שעתיים וחצי. כך יוצא שאין לה שעות ברורות של ארוחות. מה לעשות? האם הסדר צריך להיות קבוע?

*סליחה על אורך ההודעה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מוצקים לבת חצי שנה

הוספת תגובה

• תשובות

נורית קליפר
    22/04/2010

הי אפרת,
    1.הקפידי לרסק היטב את האוכל, ייתכן שבתך מחזיקה את האוכל בפה מכיוון שאינה יודעת עדיין להתמודד עם המרקם המתקדם
    2. אין נוסחה אחת שמתאימה לכולם, הציעי לה לאכול, בתך כבר תעביר לך את המסר שהיא סיימה לאכול........בעקרון, את יכולה להציע ארוחת פירות בבוקר, ומרק ירקות בצהריים, הגיוון חשוב
    3. המרקם צריך להיות מותאם ליכולת לעיסה/בליעה של בתך, כל תינוק מתקדם בקצב שונה.
    4. כן, מאד!! אכילה מסודרת חשובה מאד כבר בגיל הזה, הקפידו ליצור זמני ארוחות קבועים.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו