מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 10 חודשים- תפריט יומירוית25/04/2010
שלום :)
בגדול אני מודעת לכך שהתפריט היומי של בני מגוון והוא מרוצה מאוד מהארוחות.
העניין הוא שאני קצת מתקשה לשלב את ארוחת הערב.
להלן התפריט |(כמובן שהשעות אינן מדוייקות):
08.00 סימילאק.
11:00: ארוחת פירות (2-3 פירות+כפית שקדיה ולפעמים גם עוגיית מטרנה).
14.00: קציצות/ מרק עוף/ שווארמה הודו עם תוספת- ירקות ו/או אורז/ עדשים/ אפונה.
17.00: מעדן- BIO / דניאלה.
19.00-20.00: (לפני השינה) סימילאק- לעיתים בשילוב עם דייסה.
בין ארוחת הביניים- המעדן, לדייסה לפני השינה, ניסיתי להציע לו ארוחה נוספת- גבינה עם חתיכות חלה ועגבניה ולעיתים בשילוב ביצה. אך שמתי לב (וזה גם הגיוני) שלדייסה כבר אין לו מקום.
אני יודעת שיש להקפיד עדיין בגיל שלו לתת שתי ארוחות שהן תמ"ל/ הנקה ולכן חבל לי לוותר על הדייסה לפני השינה.
מה אתן מציעות?
באיזה שלב ארוחת הערב תחליף את התמ"ל? ובכלל באופן כללי עד איזה גיל נותנים תמ"ל?
שאלה נוספת ואחרונה- עד כה אכל ביצה קשה, האם מותר גם חביתה?
המון המון תודה מראש על המענה המקצועי !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט
בת-חן כהן25/04/2010שלום רוית
לתמ"ל, יש יתרונות תזונתיים ברורים מול חלב-פרה. יתרונות שתקפים אצל ילדים שהתזונה שלהם איננה מלאה ומגוונת. ילדים שאינם אוכלים באופן סדיר בשר, דגים, ירקות, פירות, דגנים וקטניות, יקבלו את הויטמינים והתוספים הדרושים להם מהתמ"ל.
במידה והילדים אוכלים הכל – אז אין הכרח לתת להם דווקא תמ"ל.
באופן עקרוני נראה שתפריטו של בנך אכל מלא ומגוון אך אין שום סיבה למהר ולהפסיק לו את התמ"ל לדעתי. חכי עד גיל שנה וחצי לפחות...
לגבי ביצה- אין זה משנה אם זו חביתה או ביצה קשה אך הקפידי על בישול מוחלט.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה המהיר אך...
רוית26/04/2010על השאלה שהכי מעסיקה אותי לא נתת מענה.. וזה לגבי ארוחת הערב.. איך אני יכולה לשלב לו ארוחה נוספת בין ארוחת הביניים- מעדן לבין התמ"ל לפני השינה? שכן מרווח השעות מאוד מצומצם ולא פלא שכשאשר ניסיתי להוסיף ארוחה נוספת (גבינה, ביצה, עגבנייה) לא היה לו מקום לתמ"ל לפני השינה.
שוב תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי תנסי להקדים לו את המעדן
אורית27/04/2010למשל לשעה 16:00 וארוחת ערב בסביבות 18:00.
לדעתי גם לא חייב דייסה....למה "להאביס" אותו אם הוא אוכל כל כך יפה כל היום?
תמ"ל רגיל לדעתי מספיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה..
רוית28/04/2010אשמח אם תוכלי לענות לי בהמשך לשאלתי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורית תודה..
רוית28/04/2010ניסיתי להקדים לו את המעדן.. אבל עדיין טווח השעות קצר והוא כבר שבע לארוחת ערב.
חשוב לי לציין שלא תמיד אוכל דייסה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז יש לי עוד רעיון
אורית29/04/2010חייב מעדן? אם את משלבת בארוחת ערב גבינה אז לדעתי לא צריך מעדן.
14:00 ארוחת צהריים
17:00-17:30 ארוחת ערב
19:00-20:00 תמ"ל לפני השינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאמת צודקת :) ...
רוית29/04/2010ולא שלא חשבתי על זה.. פשוט רציתי לראות איך אני יכולה לשלב הכל :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)