מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונת תינוק מתוק בן 10 חודשיםתמר02/05/2010
שלום,
איזה כיף שיש פורום נחמד שכזה להתייעץ איתו :) אז תודה מראש :)
יש לי תינוק מתוק ומקסים בן 10 חודשים. רציתי להתייעץ לגבי תפריט להזנתו. הוא יונק. מעולם לא טעם תמ"ל או דייסה. יש לי מחלוקת עם בעלי לגבי הצורך בדייסה טרם השינה. לטענתו כך יישן לילה שלם ולא יקום. כיום הוא יונק וקם בלילה לאכול (לעיתים כמה פעמים). אני חושבת שלאו דווקא תמיד כדי לאכול אבל אני מציעה לו כדי להרגיע אותו (בעיקר שיצאו לו שיניים) ואז ברור שיאכל. בעלי טוען שהוא רעב... להלן פחות או יותר האוכל שמקבל:
בערך 7-8 : קם בבוקר יונק. בערך ב-10 מקבל פירות טחונים או גבינה עם פרי או גבינה לבד עד שנראה לי ששובע. נותנת לו מים. לעיתים אחרי שעה שעתיים משלימה לו קצת הנקה ואז בד"כ הולך לישון לאיזה שעה- שעה וחצי. לאחר מכן קם - לפעמים נותנת לו לינוק ולפעמים לא. ואז בערך ב13:00 -14:00 ארוחת צהריים אמשביעה - מרק ועוף, אורז טחון ומנת עוף/בשר. מה שיש. מה שנותנת לילדה הגדולה בת שלוש אבל מעוך או טחון. כמובן מים לשתות לאחר מכן. יכולה לאחר שעתיים שלוש להציע לו לינוק שוב. בערך ב: 18:00 -19:00 ארוחת ערב. אבוקדו עם חלמון, או פירות או ירקות או גבינה ושתיה עד שמראה שכבר לא רוצה. לאחר מכן, נח קצת ומקלחת . ואז בערך ב- 20:00 לפעמים יונק קצת ואז הולך לישון ולפעמים לא רוצה לינוק והולך לישון. יכול לקום בין 23:00 - 24:00 ואז יונק שוב וחוזר לישון וכאמור לעיתים קם שוב ואני נונתת לו לאכול. לדעת בעלי צריך לתת לו לפני השינה דייסה. מהי דעתך? איך התפריט שלו כיום? האם צריך להוסיף? אני לא מעוניינת לתת תמ"ל. למה לתת תחליף שיש את הדבר האמיתי? האם לא מספיק בשילוב עם אוכל? אולי לתת יותר לאכול בערב? חשבתי גם לנסות להכין דייסת סולת כארוחת ערב. מצטערת מראש על האורך ותודה שקראת עד פה. אשמח לשמוע דעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק להוסיף -
תמר02/05/2010שמבחינת משקל - בלי עין הרע. הוא ממש בסדר. תינוק מתוק ובריא ברוך ה'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה... :)
תמר05/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט למתוק
בת-חן כהן09/05/2010הי תמר
נראה שהתפריט מצויין ומגוון
מה שכן אפשר לנסות לעשות כדי שהילד יישן טוב יותר זה לתת דייסה.
את הדייסה ניתן להכין על בסיס פורמולה או על בסיס חלב אם שאוב כך שאת עדיין יכולה לתת לא את הדבר האמיתי שהוא כמובן הכי הכי טוב ואין שני לו.
את הדייסה מוסיפים לחלב עד לקבלת המרקם הרצוי ויש סיכוי שזה יעזור. מניסיון- יש סיכוי שזה גם לא יעזור...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי בן בן 10חודשים
דיקלה מועלם10/05/2010התזונה שלו דומה לתזונה שלכם,
לאחרונה הוספתי לו דייסה לפניי השינה והוא מתעורר בלילה. אבל להבדיל מקודם הוא מתעורר רק פעם אחת. שעם זה אני מתמודדת...
בהצלחה(לשתינו)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדייסה
ילי04/07/2010שלום גם לי יש תינוק י ונק ומעדיף הנקה בלילה אני מניקה אותו לא נותנת כלום לפני השינה כמה צריםך לאכול דייסה שבאמת יישבע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)