מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעבר למטרנהלונה17/05/2010
שלום רב
הסיפור שלנו קצת מורכב...
בני החמוד בן 10 חודשים, יונק 3 פעמים ביום ואוכל 4 ארוחות טובות ומסודרות ביום, בדכ עם תיאבון בריא.
כבר 4 חודשים שכמעט ואינו עולה במשקל ובגובה. ירד בעקומות מאחוזון 90 בגובה ל50 ובמשקל מ75 לקצת מתחת ל50. בבדיקות דם התברר שחסר לו ברזל ובשבועיים האחרונים העלתי מינון טיפות ברזל ל10 טיפות.
בנוסף כבר כמה חודשים רוב הזמן היציאות מאד רכות, לעיתים מימיות, 5 פעמים ביום, כמעט אחרי כל ארוחה יש מיד יציאה. עשינו בדיקות דם וצואה ולא נתגלתה בעיה. זה החל עוד לפני שהתחיל לאכול מוצרי חלב וגם אני עשיתי הפסקה של אכילת חלב כשבועיים, בהם עדיין שלשל.
הרופא טוען שזה קשור ביציאת השיניים, ובהתרגלות הקיבה, אך אני מודאגת מכיוון שנעצרה הצמיחה ומכיוון שזה כבר כמה חודשים.
שאלתי היא האם זה נורמלי יציאות כאלו רכות ובכזו תדירות?
בנוסף רציתי לדעת אם כדאי להפסיק הנקה לפני שינה (מרגישה שכבר אין לי הרבה חלב) ולתת מטרנה במקום (אולי זה ייתן לו יותר ברזל?).
כיום אוכל בערב דייסה שאני מכינה משיבולת שועל, סולט או קמח תירס על בסיס מים בתוספת שקדייה. האם עדיף תחליף חלב במקום זה?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר עלייה במשקל
נורית קליפר20/05/2010הי לונה,
מכיוון שציינת שבנך לא עלה במשקל כבר 4 חודשים, מאד חשוב שתגשי לייעוץ אצל דיאטנית קלינית בקופ"ח אשר תוכל לבחון לעומק את המצב, ולהרכיב תפריט אישי.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)