תפריט לתינוק בן 11 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפריט לתינוק בן 11 חודשים
    נועה
    21/05/2010

שלום,

בני בן 11 חודשים. מגיל 5 חודשים החל לאכול מזון טחון (מרק עוף עם ירקות, אורז ועדשים אדומות טחונים יחד). כיום הוא בן 11 חודשים, ואני מרגישה שהוא לא אוכל די (גם בטיפת חלב אמרו לי שהוא לא עלה די במשקל). אשמח לשמוע חוות דעת על התפריט וכן טיפים איך אפשר להגדיל את כמות המזון אותו הוא אוכל:

בוקר (בין 07:00-09:00 - תלוי מתי מתעורר) - 180 תמ"ל.
    כשמגיע לגן-סביב 10:00-אוכל 6 כפיות של פירות (כך דווח לי מהמטפלת בתינוקייה)
    ב 12:00 - 9 כפיות של מרק (כך דווח לי מהמטפלת בתינוקייה)
    ב 14:30 - 180 תמ"ל.
    כשחוזרים הבייתה בחמש אני נותנת לו כפית של בננה מרוסקת/ אבוקדו מרוסק עם ברזל.
    בשש מעדן גבינה
    בשבע וחצי מנסה לתת לו ארוחת ערב: הוא מסכים לאכול גבינה לבנה עם מעט לחם, כפית פסטה עם גבינה. הערב ממש בעייתי, מבחינתו מעדיף סימילאק ולישון, אך דווקא הארוחה היחידה שיש לי איתו במהלך כל היום, איננה מתאפשרת. האוכל ממש לא מעניין אותו הערב.

אשמח לדעת האם אני עושה את הדבר הנכון. ואיך ניתן להגדיל את כמות המזון אותו אוכל. ובעיקר איך להתמודד עם ארוחות הערב.

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תפריט לתינוק בן 11 חודשים

הוספת תגובה

• כמויות

בת-חן כהן
    24/05/2010

שלום נועה
    ממה שאת מתארת אכן בנך אוכל כמויות קטנות מידי של מזון.
    הייתי ממליצה להתאמץ יותר כשנותנים לו אוכל בעיקר בגן לשיר לו לשחק איתו ולהסיח את דעתו ולהרגיל אותו לאכול יותר.
    בנוסף- אם הוא אוכל את הכמויות שאת מתארת ולא מסכים להגדיל אותם אפשר במקביל לתת לו השלמה של פורמולה.
    לגבי הערב- התופעה מוכרת, הילדים עייפים ולא בא להם לאכול ולהתאמץ אבל את כן צריכה להמשיך ולא להתפתות לתת סימילאק. אולי תיתני דייסה שזה קצת יותר ליל וללא הרבה טעמים, ואז יוכל לאכול בכפית ולאט לאט להעלות את הכמויות.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

נועה
    26/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו