מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה להאכיל תינוק בן 7 חודשיםאורלי23/05/2010
שלום, אני מתגוררת בחו"ל ומבקשת את עזרתכם בעשיית סדר באיך ומתי להאכיל את תינוקי בן ה-7 וחצי חודשים.
יש לי בן במשקל של 7.2 גובהו 71 ס"מ . עד לפני כחודשיים הוא היה יונק מאוד מסודר כל שלוש שעות. ההנקה הייתה מהירה מאוד בערך 5 דקות ומצד אחד בלבד. לא היה מעוניין בצד השני. כמו כן, היה לו ריפלוקס ולאחר כל ארוחה היה פולט. בערך בגיל 4-5 חודשים התחלתי עם טעימות ע"פ הנחיות משרד הבריאות בארץ שדומות להנחיות כאן.כיום אני גם מניקה וגם נותנת מרק, דייסה של שיבולת שועל. פירות אני מנסה והוא לא מעוניין.מאז שהתחלתי עם המוצקים אין כבר סדר בשעות ההאכלה ויש לי בלבלול גדול לגבי מתי להאכיל מה ולגבי הזמן שצריך לעבור בין הארוחות בעיקר אני חוששת כי כאמור הוא יונק מהר מאוד ויש לי הרגשה שזה לא מספיק.
הרופא כאן אמר לי להאכיל 3 פעמים ביום מזון מוצק אבל לא הבנתי מה קורה עם ההנקה. כמו כן, אני מנסה להעביר אותו לבקבוק והוא מסרב בתוקף גם לשתות מים מבקבוק וגם חלב ולכן אני נותנת לו בכפית.
יש לי כמה שאלות שמפונות לדיאטניות של הפורום:
1. מהו הסדר הנכון של האכלה? כל כמה שעות? איך לחלק את זה בין מזון מוצק והנקה. (אני רוצה להפסיק עם ההנקה בחודש הקרוב )
2. הילד לא מעוניין בפירות. מה עושים?
3. האם להוסיף לדייסה שלו חמאה? הבנתי ששומן חשוב מאוד להתפתחות תקינה של המוח. אני לא נותנת לו דייסת תינוקות. אלא מבשלת לו שיבולת שועל וטוחנת.
4. האם אני עושה נכון או שמא עדיף בגלל הויטמנים דווקא לקנות דייסת תינוקות?
5. בצהריים הוא אוכל מרק שאני טוחנת לו עם כרעיים של עוף, תפו"א, גזר וקישוא- התחלתי לאחרונה להוסיף גם כפית שמן זית למרק. האם אני עושה נכון? והאם להוסיף או לשנות משהו?
6. מה אני עושה כדי להעביר אותו לבקבוק? ניסיתי כל סוגי הבקבוקים ולא עזר. למישהו יש פתרון?
מתנצלת שיש לי כ"כ הרבה שאלות. זה מדאיג אותי מאוד לאחרונה כי הוא ילד די רזה. (למרות שלפי הרופא אין מקום לדאגה כי הוא על עקומה 25 במשקל )
תודה מראש על התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לגיל 7 חודשים
נורית קליפר23/05/2010הי אורלי,
אנסה לעשות קצת סדר בתשובות.......
1. דוגמה לסדר אכילה בגיל 7 חודשים:
בוקר (התעוררות) - בקבוק/הנקה
ארוחת בוקר (1-2 שעות אחרי בקבוק)
צהריים - ארוחת צהריים
אחה"צ - בקבוק/הנקה (אפשר לפני שנת צהריים או אחרי)
ארוחת ערב
לפני השינה - בקבוק/הנקה
2. המשיכי להציע - את יכולה להוסיף טחינה גולמית או אבוקדו, ייתכן שזה יעזור
3. אין צורך להוסיף חמאה. אכן שומן חשוב להתפתחות אך השומנים הבלתי רווים עדיפים על השומנים הרווים כך ששמן זית קנולה, אבוקדו, טחינה, שקדיה הם שומנים עדיפים.
4. אין צורך בדייסות לתינוקות, לתינוק שגדל ומתפתח כיאות. כל עוד הוא יונק ואוכל באופן מגוון ומזין, דייסת דגנים שאת מכינה מצוינת.
5. את יכולה לגוון בבשר - בשר בקר והודו נקבה מכילים יותר ברזל בהשוואה לעוף. את יכולה גם להוסיף פחמימה למרק.
6. העברה לבקבוק - המון סבלנות......והתעקשות........זוהי מלחמה לא קלה אבל כל עוד תמשיכי להתעקש, בדר"כ מסתדר תוך שבוע שבועים. אם את יכולה תגישי חלב אם בבקבוק תחילה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהwow ממש תודה על התשובה המפורטת!
אורלי24/05/2010תודה! תודה! עזרת לי מאוד!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)